Mit csináljak, ha úgy érzem hamarosan összeroppanok?
Közel 5 éve közmunkásként dolgozom egy irodában, ahol javarészt adminisztratív feladatokat végzek. A pénz nem túl sok, de szerettem itt dolgozni. Viszont ebben az évben valahogy érzem magamon, hogy nem vagyok jól mentálisan és fizikálisan sem, mint ha kezdenék kiégni. 2023-ban eddig 1 hetet voltam szabadságon, júniusban, amit nagyon kevésnek érzek, ráadásul évek óta két ember munkáját végzem, mert a volt kollégám felmondott, idén év elején pedig egy másik kolléga nyugdíjba ment, akinek a helyére nincs ember, igy az ő munkáját is én csinálom.
Félre ne értsétek, nem nyafogni akarok, tisztességgel elvégzem a munkámat, de mostanra oda jutottam, hogy kezdek besokallni a feladatoktól. Sajnos szabadságom nincs túl sok, 5 napot már kivettem, még van kb. 7 napom, abból augusztus végén kiveszek ötöt, a maradék kettőt pedig megtartom vész esetére.
Ha esetleg elmennék a háziorvoshoz és elmondanám neki is ezeket lehetséges, hogy felvenne táppénzre?
Mért nem vesznek fel állásba? Én ezt nem értem: a közmunka arra való, hogy 5 éven át a minimálbér alatt rabszolgaként zsigereljenek ki valakit? Aligha!
Nem hinném, hogy ne találnál normális fizető munkát! Amúgy a főnököddel már beszéltél?
Én nem értem, hogy lehet közmunkaskent 5 évet lehúzni havi 60 ezerért, két ember munkáját elvégezve. Ennyire leertekeled magad??
Nem csoda, ha belebetegszel. A szervezeted tiltakozik a tízszeres kihasználás és kizsákmányolás ellen.
Keress egy normális munkahelyet normális fizetéssel. (az írásod alapján tök értelmes ember vagy, nem is értem...)
Sajnos itt, ahol élek nincs túl sok munkalehetőség, így ennek is örülök.
A jövő hét után 1 hetet ki tudok venni, bár attól is előre félek, hogy nem lesz teljes nyugtom, mert júniusban is egy fél naora be kellett mennem, mert csak én tudom kezelni azt a felületet, amin dolgozni kellett. Minden esetre ha utána sem változik az állapotom fel fogom keresni a haziorvost, aztán lesz, ami lesz. Egyébként ő elég normális,bár nem jarok hozzá sokat, az 5 év alatt 1x voltam 1 hétig táppénzen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!