Zene fóbia, tapasztalt valaki ilyet?
Kíváncsi vagyok,van-e valaki,akinek az enyémhez hasonló tapasztalata van?
Van egy bizonyos zene,amitől szinte pánikba esek,sőt, pánik enyhe kifejezés!Régen,mikor ezt meghallottam a szobában,akkor kimenekültem.Ha álmomban hallom meg ezt a zenét,vagy hozzá nagyon hasonlót,akkor hasonló a reakció.
Nem tudom,miért kelt bennem ilyen félelmet.Ha meghallom,az az érzésem,hogy ez a zene képes lenne valamit felidézni bennem és ettől félek,azt hiszem.
Gyermek koromban eléggé félős voltam és egyszer nagyon megijedtem.Nem tudok vissza emlékezni pontosan,hogy mitől,de az biztos,hogy akkor nem hallhattam ezt a zenét,tehát ezért nem igazán hinném,hogy azt a bizonyos félelmetes élményt akarná felidézni.(ha csak tudat alatt nem kötöttem esetleg össze a kettőt)?
Na,meghallgattam ezt a Runaway train -című számot és rájöttem,hogy én rosszul emlékeztem a csellengők zenéjére...
Ez a Runaway train,számomra egész nyugis zene,lehet,hogy a szövege szomorú,de amúgy bennem nem kelt rossz érzést.Talán kicsit unalmas,ennyi.De egyébként mégsem hasonlít arra a zenére,ami a frászt hozza rám.
Ha esetleg valaki tudja,mi volt a Rólunk van szó -című rádió műsor zenéje,az légyszi ,írja meg a címét vagy előadóját.Ez a műsor a Petőfi vagy Kossuth rádióban ment,a 80-as években.Talán még a 90-es években is.Mára már talán megszűnt.
Nos,ez fura...
Nem emlékszem pontosan,mikor kezdődött ez a fóbia!Talán úgy 12 éves korom körül hallhattam először ezt a zenét és csak arra emlékszem,hogy valami megmagyarázhatatlan,rettentő félelmet keltett bennem,de furcsa módon nem tudom pontosan meghatározni,hogy mire emlékeztet.Olyan érzést kelt bennem,mint mikor az embernek épp a nyelve hegyén van egy szó,de aztán csak nem tudja kimondani...Mikor hallottam ezt a zenét,mindíg közel jártam ahhoz,hogy eszembe jusson valami,amitől rettegtem.De végül ez sosem történt meg.Valami elnyomott emlék lehet...
én az X-akták zenéjével vagyok így
nem vagyok valami érzékeny típus, de ha ezt meghallom valami
kimondhatatlan rossz érzés kerít magába
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!