Mi lehet a gond? 3 napja nagyon belassult laptopom, sosem tapasztalt jelenség. Alig bír dolgozni. Minden szakadozik: kép és hang (film, zene, msn, egy szimpla animáció egy honlapon).
Sorrendben:vírusirtás, töredezettségmentesítés, szemét lepucolása, újraindítás. Továbbra is fennáll a probléma. 1 dvd írása kb. 10 perc kellene hogy legyen, helyette 1,5 óra. Úgy imádkoztam, hogy a fontos dolgokat ki tudjam írni. Hard Disk Sentinel-t tanácsra telepítettem. Nem tudok se rövid, se részletes öntesztet végrehajtani: "Sikertelen az olvasó egység hibája miatt!"-írja ki. 5 éve van meg a laptop. Volt használva tisztességesen, kapott amennyit csak illik.
További szokatlan dolog, hogy pl. pár szöveges doksi és pdf pendrive-ra történő mentése is sokáig tartott. Sokáig tölt be a gép indításkor. Először megijedtem, hogy egyáltalán betölt-e az XP.
Trójai keresővel is próbálkoztam a nod32-őn kívül. Semmi. Volt már vírusom, de az nem csinált ilyet.
TIPPEK ,TANÁCSOK?!?!?!
Szerintem épp itt az ideje egy újrahúzásnak.
Azt írod ,5 éve van meg a laptop . Ez egy dolog,de mikor volt újratelepítve,talán 5 éve ?
Az eszközkezelőben nézd meg, hogy nem rakta-e vissza a HDD-t PIO üzemmódra.
Eszközkezelő: Vezérlőpult, Rendszer, Hardver fül, Eszközkezelő.
Ezen belül: IDE ATA/ATAPI vezérlők, Elsődleges IDE csatorna, Speciális beállítások. Ha bármelyik "Csak PIO"-n van tedd át UDMA-ra. Aztán ugyanez a Másodlagos IDE csatornával is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!