Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek hogy ne hízzak tovább?

Mit tegyek hogy ne hízzak tovább?

Figyelt kérdés
cipralex antidepresszánst szedek február óta,és 15 kilót híztam azóta.muszály szednem ezt a nyavalyás gyógyszert még egy darabig,azt mondta a dokim,mert a pánikbetegségem,és a depresszióm kiújúlhat,sőt felerősödhet,ha idő elött abbahagyom.de így meg csak hízok.a hormonokat megváltoztatta,és állandóan éhségérzetem van,pedig étvágycsökkentőt is szedtem már,de semmit nem ért.
2010. okt. 14. 19:09
 1/10 anonim ***** válasza:

Na igen...!

Édesanyámnak is ezt mondták, és a végén éveken keresztül "muszáj" volt szedni a gyógyszereket... :(

Az orvosnak és a gyógyszerésznek és a gyártónak is csak meg kell élniük valamiből...

Függő leszel az ilyen gyógyszerektől és ráadásul az egészségednek sem tesz jót!

Amikor édesanyám azt mondta, hogy abbahagyja ezeket a gyógyszereket, az orvos rendesen ordított vele! (ott voltam én is) és azt mondta, hogy ok, leállhat vele, de ha újra visszaszokik ne forduljon hozzá...

Édesanyám már 2 éve nem szedi a gyógyszereket, és azóta jobban van, mint valaha! :)

2010. okt. 14. 19:37
 2/10 A kérdező kommentje:
köszi a gyors választ,nem tudom hogy magamtól merjem e letenni a gyógyszert,mert vissza se szeretnék esni.de hízni se tovább.a gyógyszer szedése óta jól vagyok,csak örökké álmos,meg vashiányos nagyon,meg hízok.már nem tudom mit tegyek.
2010. okt. 14. 19:43
 3/10 anonim ***** válasza:

Hízni csak kajától lehet, gyógyszertől nem. Egyszerűen kevesebbet kell enni.

Én is szedek antidepit és dekára annyi vagyok, mint 1 éve.

2010. okt. 14. 21:10
 4/10 anonim ***** válasza:
Utolsóval értek egyet! Én is cipralexet szedtem, pár kilót híztam, 2-3, az étvágyam jobb lett, ez betudható a mentális javulásodnak, ne egyél annyit, ennyi. Még ha nehéz is, legyen akaraterőd, a gyógyuláshoz is az kell a gyógyszer mellett. Ha abbahagyod kórházba is kerülhetsz, nem olvastad a betegtájékoztatót??? Szerintem még 15kg-ot is megér a mentális egészséged, vagy nem így gondolod???
2010. okt. 14. 23:18
 5/10 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, amúgy utána visszafogytam azt a pár kilót, ne aggódj ezért, gyógyulj meg, szedd amíg kell, gondolom max 1 másfél évig kell szedned, addig nyugalom, utána úgyis leadod. A legfontosabb a gyógyulás!
2010. okt. 14. 23:22
 6/10 anonim ***** válasza:
És a leszokás is nagyon simán ment, semmi elvonási tünet, ne hallgass azokra, akik azt mondják, ne a gyógyszerekben keresd a megoldást, ők még nem voltak igazán betegek. Gondolom te sem jókedvből mentél pszichiáterhez és nem vmi bio cuccal tömted magad. A gyógyszer igenis kell, ha az ember tényleg beteg, meg vmennyi életmód váltás, ha voltak ilyen jellegü kiváltó okaid.
2010. okt. 14. 23:28
 7/10 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat.de higgyétek el,hogy mióta szedem azóta hízok.a doki is megmondta,mert az idegeket megnyugtatta,de mivel a szerotonin szintet is megváltoztatta,ezért is hízok.persze a cél a teljes gyógyulás,és nem tudok annyit nem enni,ahogy írjátok,mert mióta szedem farkas étvágyam van.és ha nem eszek akkor meg rosszul vagyok.ami még aggasztó,hogy folyton álmos vagyok tőle,és a doki mondta ha így marad továbbra is,akkor gyógyszert változtat,de azt nem szeretnék,mert 3 hónapig a cipralex előtt,kísérleteztek velem több gyógyszerrel is,és a kínokat éltem csak át.hát nem hagyom abba a szedését,majd legfeljebb gurulni fogok.
2010. okt. 15. 08:36
 8/10 anonim ***** válasza:
Hát igen, először nekem is olyan gyógyszert adtak amitől halucináltam aztán kihánytam....Fel a fejjel, hamarosan úgyis abbahagyod a gyógyszert gondolom, ez a hízás dolog gondolom csak addig van, amíg szeded, aztán szépen leadod a kilókat :)
2010. okt. 15. 13:15
 9/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is ezt a gyógyszert szedem 3 hónapja...semmi változást nem érzek!! :-( Én a depressziótól és a szorongástól kb. 12 kg-ot lefogytam, mert ha ideges vagyok, nem bírok enni. Amióta szedem a gyógyszert még 2 kg-ot lefogytam. Én is kérdeztem a pszichiátert és azt mondta, hogy általában hízni szoktak az emberek tőle, aminek nem közvetlenül a gyógyszer az oka, hanem a kedélyjavító hatása. Ha az embernek jobb lesz a kedve, hangulata, nem szorong, nem ideges, akkor az étvágya is elengedhetetlenül jobb lesz. Én is a szorongás miatt fogytam le, és gondolom, ha egyszer sikerül eltalálni a gyógyszer beállítását és megszűnik, akkor én is hízásnak fogok indulni. Szerintem ez valamilyen szinten törvényszerű, de talán tényleg megelőzhető odafigyeléssel. Hiszen tényleg a bevitt táplálék mennyiségétől hízunk, nem a gyógyszertől, de mivel nagyobb késztetést érzünk a jobb hangulatunk miatt az evésre, ezt kell legyőzni...

2010. okt. 15. 21:45
 10/10 anonim válasza:

Én most kezdtem el a szer szedését, és nagyon nem örülök, h mindenhol azt olvasom, h híznak tőle az emberek:(:(. Én azt várom, hogy a jobb közérzet, és a lehangoltság eltűnése miatt majd sokkal többet fogok kimozdulni, és képes leszek kövezkezetesen tartani a diétámat. Most még egész nap aludnék, és egyáltalán nem mozdulok ki, és nem érdekel semmi..nem mozgok, viszont eszem, mint mindenki más, nem sokat, de ahhoz képest, h csak alszom/fekszem...

Nem lehet az, h aki hízik tőle tényleg csak többet eszik, mert jobban érzi magát? Ha nekem megvanak a céljaim, amik végülis a terápiám részei is(több mozgás, emberek közé menni, a régi dolgaimat amikben régen örömömet leltem újra csinálni...stb), akkor nem fogok hízni.

Mit gondoltok?

2013. szept. 20. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!