Olanzapin fokozatos elhagyása után alvászavar?
Igazi gyógyszer függő lettél.
Nehéz leállni de nem lehetetlen.
Xanaxtol is, Antidepresszansoktol foleg (kiveve egy kettot), meg anxiolitikumoktol fuggove valsz mentalisan es fizikalsan.
De nem biztos. En 1 evig szedtem Rivotrilt, egyik nap letettem masikra, semmi baj mai napig. Masnak is ilyen volt, csak Remeronnal, de azt mar a fideszke kivonta a forgalombol hogy "eredeti" gyogyszer gyartodjon.
8
4 nap es kimegy beloled, DOA-ja 6 ora az semmi. Eszmeletlen kis mennyisegben szedted. Max nehezebben fogsz elaludni 1 - 2 napig. Az elso nap lehet hogy nem.
Felezesi idejenek mai napig nem tudjak mennyire van koze a DOA (duration of action = hatasi ido)-hoz. Nagyon sok faktor letezik ami befolyasolja. Kinetikai faktorok fokent.
Erre egy jo pelda az aripiprazole 75 - 94 ora de a DOA-ja sokkal rovidebb. Akkor egy sima 5mg vagy 2.5mg aripirazolehoz minek kell naponta szedni? Jon a valasz gondolom, "mert stabil szinten kell tartani", elarulom hogy sosincs egyik gyogyszernel sem stabil plazmaszint. Ez kinetika megint. Mit eszel, mennyit iszol, gyomor-duosenum-vekonybel pH (hogy mit ettel, ittal). Meg hogy mikor veszed be. Sosincs konstans lokalizalt szintje a gyogyszernek.
2. - 3. napon semmi bajod nem lesz. 5. - 6. napon van hogy gondok lesznek, pszichotikus leszel.
Akkor lenne baj, ha alapbol pszichotikus lennel. De csak akkor. De mivel szorongs, ezert nem.
Es alapbol nem ertem miert kell egy eros antipszichot felirni szorongasra? Ott van hydroxyzine, meg egy csomo mas gyogyszer erre ami nem 2 millio receptorra hat es ilyen problemakat okoz. Xanax SR peldaul, Rivotrillal valtogatva 2 hetente. Mi a kovetkezo? Clozapine?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!