Korábbi utcán lévő rosszullét miatt, szorongok ha elhagyom a lakást, szédülök vagy nem bírok tovább menni percekig. Egyedül sikerült hasonlót leküzdeni valakinek, illetve alternatív megoldások érdekelnének?
Lehet agorafóbia, mindenképpen szorongás az oka.
Nekem peldaul pánikrohamaim voltak, es megtanultam felismerni a jeleit , mikor kezdődik es próbáltam tudatosítani, hogy ez pánik es mélyeket lélegezni, lassan. Mert önmagában a pánikroham miatti kapkodó légzés okozhat rosszullétet , szédülést, zsibbadást.
Légzés kontroll segített
Azonkívül szerintem tedd ki magad annak az ingernek amitől félsz, es kontrolláld a légzésed. Tudatosítsd, hogy panik es nincs mitől félj.
Próbáld meg rövid távokra, majd növeld
Egy próbát megér
Azt , hogy neki alljon a pszichiáter gyógyszerekkel tömni, nem tartom jó ötletnek, rengeteg a rossz mellékhatás de az orvosnak megéri, mert bónuszt kap minden felírt gyógyszer utan, a forgalmazótól. Neki érdeke ez
Teged valami trauma ért, ami megrengette az alapvető biztonságérzeted, es azt gyógyszer nem kezeli, csak beszélgetés, szeretet a kezelése
Igen, egyetértek veled. Ez a korábban átélt számomra kellemetlen szituáció valószínű agorafóbiát is generált bennem, mert azóta is sokszor úgy indulok el otthonról, hogy nehogy megint utcán legyek rosszul. És ezért szorongok az emberek jelenlététől is, mert nem szeretném ha kiszolgáltatott helyzetben lennék, ez számomra ijesztő és idegen, mert mindig nagyon önálló voltam mindenben és ezt a magabiztosságomat szeretném visszaszerezni, leginkább önerőből. De hiába próbálom mondogatni magamnak, hogy minden rendben, erős vagyok és menni fog, vannak napok mikor szenvedés minden lépés megtétele szó szerint annyira instabilnak érzem magam. El vagyok keseredve, gyengének érzem magam, hogy nem megy, pedig ez egyáltalán nem jellemző rám. Gyógyszereket nem szívesen szednék, csak van más kiút ebből.
Nagyon szépen köszönöm neked ezt a támogató hozzászólást, megpróbàlom a légzéstechnikát.
Szívesen! Bízz magadban, erősebb vagy, mint hiszed!
Urald te az agyad, ne hagyd, hogy ő uraljon
7-es vagyok
Remélem beválik. Én citromfű teát iszogatok és Nervenpflege-t szedek. Szédülés még megvan? :)
Én imbolyogni szoktam, mintha kihúznák alólam a talajt. Ez pár mp-ig tart. A meleg és a nem alvás fokozza ezeket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!