A pszichiáterem állandóan azzal zaklat hogy találjak munkát, ez normális? Ráadásul a gyógyszerem csökkentését is ehhez köti. Mit lehetne tenni?
Röviden: majd két éve járok pszichiáterhez, mostanság már ritkábban, 2-3 havonta 1x. Pánikbetegség + szorongás miatt kerestem fel, mert már nem volt életem, kimozdulni se bírtam itthonról. Gyógyszerrel egész komoly eredményt értünk el, már simán utazok, kimozdulok, nem stresszelek annyit, nem szédülök stb.
Le akarnám tenni a gyógyszert szép lassan, mivel már nem kell, de mikor erre utaltam legutóbb, azt mondta egyelőre nem, majd ha találok munkát. Meg egyébként is állandóan az a legfontosabb neki hogy van-e már munkám. Csak tudnám miért? Nem is keresek, van passzív bevételem (ezt mondtam is neki), meg tesóm cégéhez is bedolgozok, ennyi pont elég, nem fogok elmenni rabszolgának sehova csak mert az orvosnak így tetszik.
Ez amúgy nem az első eset, korábban egy pszichológusnál is voltam, az is állandóan számon kérte van-e már munkám, azt ott is hagytam utána szó nélkül. De a pszichiáter esetében sajnos ezt nem tudom megtenni mert ott a gyógyszer amit szednem kell, az elvonási tünetekbe belereccsenek ha saját szakállamra abbahagyom két év után.
Mit tudnék tenni ebben a helyzetben?
Ha egyedül ülsz otthon nem hoz le a gyógyszerekrol, mivel az alap probléma az volt hogy nem mertel kimozdulni, ezért nem akarja hogy most hagyd abba, hanem majd ha fogsz járni rendszeresen közösségbe, mert ha így elhagyod a gyógyszert akkor visszajön majd a pánik és a szorongás….
Egyszerűen nem felelőtlen orvos, inkább orulj neki hogy belegondol mit csinál…. És esetleg kérdezd meg tőle amit nem értesz
A pszichiátered nem tudja, hogy mentális betegséggel, több év kihagyással nem úgy működik, hogy valaki elmegy állást keresni és néhány héten belül talál. Ha valaki kiesik a munkaerőpiacról, sokszor nehéz visszakerülni.
Zsarolás, amit csinál.
Másrészt, ha valakinek van jövedelme másból, nem a családján élősködik, akkor nincs joga senkinek megszabni, hogy dolgozzon. Érdekes, azt természetesnek gondolja az emberek többsége, hogy ha valaki lottónyertes, felhagy a munkával. Akkor itt a pszichiáter miért akar belebeszélni?
Előző: egyébként még dolgozik is. A testvére cégénél bedolgozó.
Azt én is értem, hogy lehet, hogy a teljes munkaidős állás javítana az állapotán, de az, hogy a pszichiáter átment zsarolóba, az nem tetszik. Etikátlan. Lehet, hogy irigy? Hiszen írta a kérdező, hogy jómódú. Van olyan, hogy a pszichiáter nem bírja elviselni, hogy ő munka nélkül, vagy kevés munkával is megél és ki akar tolni vele.
Sokszor a pszichés problémák is összefüggnek azzal, hogy valaki kiszorul a munkaerőpiacról. Ilyenkor sokszor nem a munka hiányától lesz beteg az illető, hanem a folyamatos elutasítástól, az anyagi bizonytalaságtól. A sokszori próbálkozás és kudarc megbetegíthet valakit.
Van egy ötletem: a testvére vegye fel a cégéhez. Úgyis bedolgozik neki, akkor hivatalosan is az alkalmazottja lenne.
Ha a pszichiáter nem partner a gyógyszercsökkentésben, keressen egy jó addiktológust. Maga ne kezdje el, mert vannak szerek, amik nagyon veszélyes elvonási tünetekkel járnak.
A pszichiáter lecserélése is ajánlott.
Amíg nem tudsz egy normál napirenddel, menekülési útvonal nélkül létezni, addig nem tartja indokoltnak a gyógyszer elhagyását. Ha a komfortzónádból kilépve se leszel tünetes, nyilván elhagyhatónak fogja véleményezni . Azután máúgy élsz ahogy akarsz, meggyógyultál .
Modhatta volna a világ körüli utat, vagy az extrém sportot is, feltételnek, de ezekhez képest egy munkahely reálisabb elvárás.
19-es: reálisabb elvárás? Tudod te, hogy milyen nehéz több év kihagyás után munkát találni?
Nem ismerem a pszichoterápia módszereit, de sok szakember csak fújja a tankönyvi sémáit és lövése sincs a valóságról.
Az élet nem kívánságműsor. Nem úgy működik, hogy ha el akar helyezkedni valaki, akkor el tud, vagy azonnal talál társat, ha akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!