Elmennél úgy pszichiáterhez, hogy elfelejtetted a traumádat és jól vagy, de állandóan félsz, hogy valami trigger miatt újra rosszul leszel?
Ha már jól vagy, mert valamennyire feldolgoztad a traumádat idővel és felejtéssel, de még ott van a fejedben háttérgondolatként és félsz, hogy valami újra kiprovokálja a rosszullétet.
Én azért hezitálok, mert talán több idő elteltével teljesen elhomályosodna az egész, főleg ha soha többet nem gondolok vissza arra, ami történt, a pszichiáternél viszont lehet retraumatizálódnék, ha újra beszélnem kellene róla. Ugyanakkor félek, hogy nem dolgoztam fel rendesen és mindig kísérteni fog.
Nem utolsó szempont, hogy egy kemény időszak vár rám, maximális munkateljesítményt kell nyújtanom, ezért nem engedhetek meg magamnak + stresszt.
"a pszichiáternél viszont lehet retraumatizálódnék, ha újra beszélnem kellene róla"
. Ez egy probléma a pszichoanalízis számára.
Viszont Te még messze nem felejteted el, dolgoztad fel a traumádat.
Én is elmegyek ..màsok miatt akik tönkretettek a jàtékukkal..nem baj most majd perkàlhatok..ezt is a gyerekektől veszem el..ez van..jobb lett volna elöbb hogy ép anyjuk legyen..már jobban vagyok..csak mindog ott a miért?!miért velem?!
Ha visszacsinàlhatnàm az időt amiket eddig feltettek..nem mennék oda dolgozni..
Köszi a választ! Az tart vissza a legjobban, hogy idén nem engedhetem meg magamnak a rosszullétet, mert kénytelen vagyok lediplomázni. Lehet elnyomom, de kevésbé vagyok rosszul, mintha újra feltépnénk a sebeket, ami bizonyára megterhelne.
Ideális esetben szerintem is jobb feldolgozni alaposan, de a körülményeket tekintve, nem vagyok benne biztos.
Kitartás ..
De nem jo elnyomni..én bànom màr nem tudtam elmenni elöbb-anyagiak miatt..mert 10éve vegetàlok..ott fenyitjàk majd a szemem mert naiv is vagyok..ujbol meleget és fényt akarok a régi életem .. a multat meg elfelejteni.. már megbocsájtottam azoknak akik kihasználtak magamnak nem tudok..és vannak beszélgetések amikre nem emlékszek emlékezni akarok ha kell akkor hipnozissal de màr utannajàrok mi történt még velem mit rejtettem el ennyire mitől rettegtem stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!