A paranoia, a szorongás, szociofóbia általában a rossz külső mellékterméke?
1
Akkor miért nem piszkálják a szép, korafejlett és erős tinédzsereket?
Oké, még egyszer: nem ezen múlik.
Ha valaki kilóg a közegből, az "ad okot" arra, hogy piszkálják. Ez lehet külső (pattanásos, túlsúlyos, vagy épp túl sovány, stb) vagy belső tulajdonság (visszahúzódó/introvertált, eltérő közegből《pl vallás, kultúra, szokások》jövő, stb).
Szóval nem azon múlik, hogy csúnya e, hanem hogy kilóg e a többiek közül.
Nálunk pl a "koraéretteket" igenis csesztették, főleg azokat a lányokat, akiknek a többiekhez képest jóval nagyobb volt a melle 12 évesen.
Attól, hogy te magadat csúnyának látod, és csesztettek, még ez nem lesz igaz mindenkire. A szorongás pedig ennél összetettebb és árnyaltabb dolog, általában nem egytényezős, és sokkal nagyobb eséllyel kiskori (0-5 éves kor közötti, vagy 0-3 inkább) alapja van.
3
Értem én de az introvertáltat sem csesztetik önmagában azért mert introvertált, emellé kell a fura esetlen külső is.
Legalábbis ezt láttam én eddig.
Tehát ezért kérdeztem, hogy legtöbbször a csúnya vagy fura külső okozza az ilyesféle mentális problémákat?
Paranoia kialakulhat egy elmebeteg volt pártól is aki nem száll le rólad.
Mert egyre gyanakvóbb leszel, ahogy sürüsödnek a zaklatásai.
Nem kell hozzá gyerekkori trauma.
És ahogy megszűnik a zaklatás úgy elmúlik a paranoia is magától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!