Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek stressz okozhat...

Szerintetek stressz okozhat mind a négy végtagban erős érzéskiesést?

Figyelt kérdés

Egy honapja kezdtem erezgetni, hogy mintha alig érezném a kezem. Aztan ket hettel ezelott olyan szinten felerosodott ez az erzes, h ha nem mozgattam őket olyan volt , mintha nem lenne kezem. De szo szerint. Aztan alig tudtam mar vele fogni, vagy olyan dolgot csinalni, amihez erőt kell kifejteni. Legyen az egy fogmosas, hajmosas, barmi. Mar a telefonomba se tudtam potyogni, mert annyira erzeketlen volt minden, egesz az ujjaimig.

Aztan ket hete hetvegen, eletem legdurvabb napja kovetkezett. Nyaktol kiindulva, hàtba sugározva, egész a karig, làbig, olyan szintű izom merevséget és feszítést, fàjdalmat éreztem, hogy megmaradni nem tudtam, de szo szerint. Mozgasra elviselhetobb lett az erzes, de nem mult el, ugyhogy szó szerint vonaglottam az ágyban. A végén màr azt éreztem, hogy pisilni se tudok rendesen, annyira be volt minden izmom feszulve. Ekkor eletemben eloszor ugy dontottem lemegyek az ugyeletre. Ahol persze semmit nem tudtak csinalni , csak valami izomlazitot irtak fel.

Masnapra jobban lettem, es szepen lassan ez a brutal izomfeszites, merevseg enyhult, elmult.

Viszont a kez erzeskieses, megmaradt, es mar a labamban is erzem.

A haziorvos irt beutalot tobb helyre is. (Nyaki rontgen(ott vannak eltérések), neurologus)

Hàt el is mentem sztks neurologushoz. (Bàr ne tettem volna) Aki szohoz se hagyott jutni, mindenbe amit mondtam kb belekotott, hipochondernek nezett, es konkretan par reflexem megutogetese utan adott egy beutalot a pszichiaterhez……mindezt olyan stilusban, hogy mar banom nem vettem fel hangrogzitovel a telefonomon…. De ez mellékes…

Szoval a tuneteim tovabbra is megvannak, es fogalmam sincs mit csinaljak…

Gyogyszert nem szedek. Beteg nem voltam.

Szerintetek ilyen akut tunetegyuttest tud stressz okozni? Vagy barmi hasonlo? Nem inkább egy reumatologushoz kellett volna irányítani? Felhaborito ez az egesz, hogy ezert fizetem a tb-t.

2023. júl. 6. 10:25
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Egy pszichológiai teszttel is ki lehet zárni, nem kell egyből koponya CT.

Amikor megy valakinek a hasa a stressztol az se azért van mert gyomorrákja van. Ezt váltja ki a stressz. Krónikus stressz esetén bármi tünet lehet.

Nálatok jelenleg ez van

De látom kommentben megjelentek a hipochonderek akik már a sírt assak. Nekik is kéne egy jó pszichológus

2023. júl. 6. 13:31
 12/15 anonim ***** válasza:
0%

Az a baj hogy itt java részt már csak otthon ülő, agorafobias, hipochonderek írnak.

Tőlük kár elfogadni tanácsot

2023. júl. 6. 13:34
 13/15 anonim ***** válasza:
64%

Konkrét bénulást is tud okozni akut stressz.

Még esetleg egy reumatológiai vizsgálat bölcs volna, hogy nem e valami sérv miatt van érzéskiesés

Ha az is kizárva akkor pszichológus vagy ha gyógyszer kell akkor pszichiáter

2023. júl. 6. 13:41
 14/15 A kérdező kommentje:

Na, hàt sajnos nem lett igazatok. Elmentem magánba képalkotói vizsgálatokra.(MR,röntgen)

Porckorongsérvem van, ami ideggyököt nyom, emiatt lehet az érzéskiesés és a zsibbadás is. Ha nem kezelik, akár bénulást is okozhat…

És az agyamban több léziót is kimutattak, ami Sclerosis Multiplex re utalhat, ugyhogy további kivizsgálások vàrnak rám az ügyben. De ez meg nem 100%.

Úgyhogy, aki teheti, inkább először győződjön meg, hogy tényleg nem fizikális baja van, ne hagyja elbagatelizálni, mondván hogy stressz…

2023. júl. 11. 16:47
 15/15 anonim ***** válasza:
Sajnálom, hogy így alakult és köszönöm, hogy leírtad a tapasztalataidat! Nagyon tanulságos.
2023. júl. 11. 16:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!