Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Egy pszichoterapeuta mivel...

Egy pszichoterapeuta mivel tud többet mint egy sima pszichológus?

Figyelt kérdés
Mivel másabb a kezelés?
2023. júl. 5. 21:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%
A kettönek nem sok köze van egymáshoz, az egyik terápiás beszélgetéseket folytat, a másik meg betegségeket diagnosztizál, illetve gyógyszeres kezelést adhat.
2023. júl. 5. 22:02
 2/12 A kérdező kommentje:

Akkor pánikbetegséggel elég a sima pszichológus is?

Nem tudom melyik szakember jó a problémámra

2023. júl. 5. 22:04
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

"A kettönek nem sok köze van egymáshoz, az egyik terápiás beszélgetéseket folytat, a másik meg betegségeket diagnosztizál, illetve gyógyszeres kezelést adhat."

Ö... nem. Összetéveszted a pszichiáterrel. A pszichológus nem orvos, nem írhat fel gyógyszert. Nem is az orvosi karon van a képzésük az egyetemen.

A valódi különbség a pszichológus és a pszichoterapeuta között az, hogy az utóbbi elvégzett a mesterképzése után még egy (vagy több) továbbképzést, ami feljogosítja arra, hogy pszichoterápiát végezzen. Ez ugyanis nem jár alapból a pszicho mesterdiploma mellé. A pszichológus egy tágabb kategória, amibe mindenki beletartozik, aki elvégezte a mesterképzést, függetlenül attól, hogy mire szakosodik utána vagy mi konkrétan a munkája.

2023. júl. 5. 22:40
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

"Nem tudom melyik szakember jó a problémámra"

És hogy erre is válaszoljak: attól függ mi a konkrét probléma. Egyáltalán klinikai jellegű-e, kell-e rá gyógyszer (van-e rá egyáltalán gyógyszer), stb...

2023. júl. 5. 22:42
 5/12 A kérdező kommentje:

Munkahelyi stressz, anyagi gondokon szorongás.

És ezek miatt kialakulo rosszullét

2023. júl. 5. 22:46
 6/12 anonim ***** válasza:
11%

"Munkahelyi stressz, anyagi gondokon szorongás."

Az ilyen bohóckodáson még egy vígjáték megnézése is segít, ezzel nem hogy pszichoterapeutához vagy pszichiáterhez de még csak pszichológushoz menni is időpazarlás és pénzkidobás.

2023. júl. 6. 01:40
 7/12 A kérdező kommentje:
Hajnali 2kor azért irkalsz ide alvas helyett, mert gondolom a te életed olyan kiegyensúlyozott.. xd
2023. júl. 6. 06:07
 8/12 A kérdező kommentje:
Kelj fel időben, kedves 6os, majd ha nem anyuek tartanak el akkor aterzed amiről beszélek
2023. júl. 6. 06:08
 9/12 anonim ***** válasza:
22%
Nem fogom átérezni mert én nem vagyok egy mentálisan instabil személy aki szorongjon munkahelyen, anyagi gondjaim pedig nincsenek ;) Szóval járkálj a pánikbetegségeddel pszichológushoz ameddig én élvezem a napsütést a medencémben és a tengerparton 😘
2023. júl. 6. 15:40
 10/12 A kérdező kommentje:

Azért vagy fent hajnali 2ig és kelsz fel délután, mert annyira toppon vagy

Én csak jobbulast kívánok neked

2023. júl. 6. 15:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!