Aki hajlamos szorongásra, pánikrohamra, lehangoltságra, hogy kezeli ezt a nyáron?
Hiába dolgozom, igyekszem lefoglalni magam pár hobbival(amit már nem is élvezek sokszor sajnos, pedig régebben az életem volt), szörnyen unatkozom, rossz kedvem van, alapjáraton nekem ez a nyárral jár. Nincs olyan sok szabadidőm, hogy ennyire unatkoznom kellene, lenne is mit csinálni pl.takarítani, rendet rakni, intézni hivatalos dolgokat, de nem bírom összeszedni magam a világért sem.
Nem élveznem kellene? Úgy terveztem majd tartok filmmaratonokat, megyek kirándulni, de legszívesebben csak leszedálnám magam. Szorongok mindenen, gyomorgörccsel megyek be dolgozni is. Nehezen kelek fel.
Most nincs senki akivel úgy mehetnék ide oda, kicsit bonyolult ezt most nem fejtem ki, de megszakítottam a kapcsolatot pár emberrel mert jobbnak láttam így.
Aki hasonlóan érez, az hogy segít magán?
Mi számít egyébként tagadásnak ebben? Most ezt pusztán kíváncsiságból.
Elismerem hogy van valami probléma, nem vagyok benne biztos hogy mi, mert a szakemberek nem mondtak semmit, diagnózis nélkül hagytak. Ha belegondolok milyen más ember depressziója, én szerintem meg sem közelítem azt az állapotot.
Mármint a kezelés ellen nem vagyok, csak úgy érzem felesleges volt az a 2 pszichológus. Szedtem a gyógyszert egy ideig ugye, de azalatt az idő alatt én olyan rosszul voltam hogy abbahagytam, mert nem tudtam hogy az most mellékhatás(iszonyatos gondolataim voltak) vagy csak az alapállapot. Egyébként miutáb nem szedtem esküszöm valahogy megkönnyebbültem, tehát elkepzelhető hogy mellékhatás.
Azután a pszchiáterem olyan ocsmány módon, olyan lekezelően beszélt velem hogy sírva mentem haza. Én azóta nem merek még egy szakemberhez elmenni. Most lehet drasztikusnak tűnik ez a részemről, de megélni ezt hatalmas csalódás volt,tényleg kiabrándító.
Az biztos nem egyébként, mert van egy ismerosom bipolarissal, rajta egybol latom mikor melyik fazis.
Elmegyek majd valamikor, biztos vagyok benne, de most anyagilag,meg idobe se tudom szeptembertől, mert egyetem + munka. Most a nyáron meg nem kezdek már bele mert ősszel akkor megszakadna az egész.
Köszönöm az eddigi válaszokat egyebkent, meglepoen segitokeszek.
"Most nincs senki akivel úgy mehetnék ide oda"
Menj egyedül, és élvezd a nyarat. Sokkal több lehetőséged van látni valakit/valamit és csinálni valami érdekeset, esetleg beszélgetni/megismerkedni emberekkel, mint egyedül otthon a szobában.
Amíg ilyen attitűdöd van, hogy a kifogást keresed mindenhez, hogy belevágj, tuti nem fogsz 1-ről a 2-re lépni.
Bármit javasoltak arra az összes reakciód az volt, hogy miért nem jó / miért nem akarod.
Nem is tudom miért írtad ki ide a kérdést, nem tudom mit vársz. Megveregesse valaki a vállaid, hogy nehéz neked tényleg, ne csinálj semmit akkor, majd attól jobb lesz biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!