Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Aki hajlamos szorongásra,...

Aki hajlamos szorongásra, pánikrohamra, lehangoltságra, hogy kezeli ezt a nyáron?

Figyelt kérdés

Hiába dolgozom, igyekszem lefoglalni magam pár hobbival(amit már nem is élvezek sokszor sajnos, pedig régebben az életem volt), szörnyen unatkozom, rossz kedvem van, alapjáraton nekem ez a nyárral jár. Nincs olyan sok szabadidőm, hogy ennyire unatkoznom kellene, lenne is mit csinálni pl.takarítani, rendet rakni, intézni hivatalos dolgokat, de nem bírom összeszedni magam a világért sem.

Nem élveznem kellene? Úgy terveztem majd tartok filmmaratonokat, megyek kirándulni, de legszívesebben csak leszedálnám magam. Szorongok mindenen, gyomorgörccsel megyek be dolgozni is. Nehezen kelek fel.

Most nincs senki akivel úgy mehetnék ide oda, kicsit bonyolult ezt most nem fejtem ki, de megszakítottam a kapcsolatot pár emberrel mert jobbnak láttam így.

Aki hasonlóan érez, az hogy segít magán?

2023. júl. 5. 19:59
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
33%
Pszichológus, esetleg pszichiáter, hogyha endogén depresszió, munkahelyváltás, emberi kapcsolatok, és megtalálni az életben, amit élvezni tudsz.
2023. júl. 5. 20:33
 2/16 A kérdező kommentje:

Nem szituációs, ha arra gondolsz.

Voltam, mondták hogy semmi bajom.

De én most a nyárra gondoltam tippeket, nem ilyen nagy változtatásokat.

Meg azért az emberi kapcsolatok csak eszembejut, nem? Nem fogyatékos vagyok csak szomorú.

En már megtaláltam az életben amit élvezek, csak most épp ahhoz sincs kedvem! Már bocsánat de kinek segítenek az ilyen jellegű válaszok? Rákeresek googlen ezt írja.

2023. júl. 5. 20:43
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Ez szezonalis depresszio.

En otven vagyok, es igazabol antidepresszans mellett kotottem ki majdnem husz eve. A gond az, hogy pl ha kenyszerbol az utcan talalom magam, akkor mar elkap a gepszij, en nagyon gyorsan gyaloglok, ez adrenalin, kozben vilagmegvalto hangulatom lesz, fenykepek keszitesehez allok csak meg. De a szemem folyamatosan figyeli a dolgokat. Kulonbozo csoportokban voltam, megosztottam, tok jo volt, hogy reagaltak ra. Pl a kornyekrol, vagy targyakon megjeleno arcok, barmilyen tematikus csoport meg kepek.

Egy gond van. Hogy az a bizonyos elso lepes a szinte lehetetlen, kilepni a kapun. Es nemcsak eloszor nehez, hanem minden egyes alkalommal.

Amugy en is telen egy meghittseget erzek, nyugalmat. A kabatom a vilagtol megved, lampafenynel meg az egesz vilag a szobamban van.

Magyarul nem tudok jo radioallomasokat mar, de a radiozas az elteto elemem. Mar angolul BBC irodalmi meg tudomanyos podcastokat hallgatok telefonon. Es kozben tudok valamit csinalni, ami nem szellemi munka, kiveve ha 1000 darabos puzzle.

2023. júl. 5. 20:56
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Én nagy nehezen kerestem egy pszichológust, kb mindent próbáltam (gyógyszert is) nem segített semmi.

Most bízom a javulásban.

2023. júl. 5. 21:07
 5/16 A kérdező kommentje:

Egyebkent nem hinnem hogy szezonalis, mert mindig hasonloan erzem magam, csak nyaron jelentosen rosszabbodik.

Nekem olyan rossz tapasztalatom van pszichológussal, pszichiáter egyaránt, hogy már biztos nem tudnék elmenni mégegyhez. Egyáltalán nem akarok.

Kognitív terápiát alkalmazott, de olyan mintha meg sem próbálta volna érteni a problémáimat. Valakinek biztos hasznos de nekem ez a fajta megközelítés nem az.

Az antidepresszáns sem. Próbáltam, de ki sem tudtam várni míg használ..hónapok múlva lenne eredmény csak. Egy csomó mellékhatással.

4-es, neked szerinted most mi fog változást hozni? Ha se gyógyszer, se szakember nem használt neked se.

2023. júl. 5. 21:25
 6/16 anonim ***** válasza:
Hát nem kellett volna ottmaradnod a rossz pszichológusnál. 4 alkalom után eljönni. Az antidepresszánsra viszont az egy hónapot kivárni. Nem hónapok.
2023. júl. 5. 22:33
 7/16 A kérdező kommentje:

Jaaa hogy ismersz engem? Az egesz eletem nem? Ott ultel velem a pszch nal nem?

Negy alkalom? Ki a fsz vagy te? 2 ev az 4 alkalombol all ugye? Eljonni? Tobbnel is voltam. Ha ennyi szar jon ki a szadon minek szolalsz meg egyaltalan?

2023. júl. 5. 22:39
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

4es vagyok, a pszichológushoz most kezdtem járni, még nem várok ennyi idő alatt javulást

Bár már azt is személyes sikernek konyveltem, hogy járok és felismertem, hogy egyedül nem sikerül kilábalni.

Elvileg 10 alkalom után várható már tisztán érezhető pozitív változás.

Vagyis pontosabban az előtt is, de addigra már biztosan, ha együttműködő vagyok a szakember javaslataival.

Nekem abból amit leírtál ez nem szezonálisnak tűnik. Hanem pont ami most kezd elhatalmasodni rajtad. Valahol minden el szokott kezdődni, csak ha már benne ragadsz akkor az lesz az állandó státusz számodra.

Másfelől úgy néz ki mint aki a tagadó elutasito fázisban van, így egyelőre szerintem nem is tudna segíteni egy jó pszichológus, mert ellene vagy.

Ötletem nincs, hogy mitől lehetne neked jobb, azt tudom, hogy fölös várni hogy valami jobb legyen, én fél évig voltam benne a rossz állapotba azt hittem hogy majd az idő meggyogyitja, hát nem így lett.

2023. júl. 5. 22:43
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Fű, de brutális vagy te, kérdező! Ezzel a stílussal egymillió százalék, hogy ember nincs, aki meg bír melletted maradni, borítékolva van a boldogtalanságod, mert nem bír senki elviselni! Jót röhögtem az otromba kocsmai modorodon, hál'istennek a sors nem igényli, hogy egy légtérben legyünk. De ne panaszkodj, mert pont te vagy az, akinek esze ágában nincs javítani a saját helyzetén, ne is számíts rá. És még a szövegértési készséged is elhagyott, ha valaha volt.
2023. júl. 5. 22:52
 10/16 A kérdező kommentje:

Egyből rájöttem hogy félreértettem egyébként sajnálom. Tudod már egyből a legrosszabbat feltételezem mert mindig olyan kegyetlen válaszokat kaptam itt a kérdéseimre, és nagyon ideges lettem.

Valóban, senki nem maradt meg mellettem. De aktívan próbálok változtatni rajta, de az emberek nehezen változnak.

Rossz napom volt, legrosszabb pillanatba irtam vissza. Ugy nez ki most kezd visszatérni ez az egész, már egy héttel ezelőtt megérezten. Az a baj hogy nekem ez az egész ilyen idegességgel, dühvel is jár.

Ha eszem ágába se lenne javítani, nem írtam volna ide ezt ki, ugye?

En errol nem beszelek senkinek egyebkent, az, hogy felevente kiirok egy ilyen kerdest, legalabb jolesik egy kicsit panaszkodni, ha az is..ebbe meg nincs semmi rossz szerintem.

Egyebkent tenyleg sajnalom, felreertelmeztem.

2023. júl. 5. 23:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!