Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Akinek volt már nárcisztikus...

Akinek volt már nárcisztikus személyiségzavarral élő ismerőse, annak milyen tapasztalati voltak vele kapcsolatban?

Figyelt kérdés

#nárcisztikus emberek a való életben
2023. jún. 30. 21:17
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
30-as visszamenőleg gondolva igen,igy erzem hiba volt segiteni.Es tenyleg azt mondta mikor utaltam a kihasznalasra,hogy nekunk kell a hatarainkat kijelolni,ami igaz is viszont haritasnak is jo 😀Soha tobbet lelkizni masokkal menekulok az ilyen beszelgetesek elol.
2023. szept. 1. 08:23
 32/33 anonim ***** válasza:
100%

Sok dolgot leírtak már előttem. Párat én hozzátennék. Akit én ismertem nárcisztikust (mostanra nyugdijas nő), neki nagyon fontos volt, hogy saját hibáit belevetítse másba. Feljogosítottnak érezte magát mások anyagi kihasználására. Ezeket nagy tételben űzte. Ha elment nyaralni utólag amikor mesélt róla, csak egyetlen dolog volt fókuszban: mennyire ugrálták körül őt a hotelban. Imádja kavarni a kártyákat. Szeret adott közegben befolyásos emberekkel jó kapcsolatot ápolni, így szükség esetén csak egy telefonhívás, ahol elpanaszkodja magát, már el is terjesztette az adott valótlanságot repülő majmocska által.Ha utban vagy neki vagy keresztebe teszel a mocskos ki játékainak. vagy csak simán kilépsz belőle, akkor:

1. elterjeszti, hogy mentálisan beteg vagy: szerencsejátékos, drogos, elmebeteg -> elizolál a környezettől, sokan kerülni fognak, meg sem hallgatnak

2. megpróbálja behízelegni magát a családodhoz és őket is ellened fordítani -> utolsó védőbástyád megtorpedózása

3. saját negatív tulajdonságait belédvetíti: pl ő pénzéhes és kapzsi. De másoknak fog téged így beállítani.

Regeteget hazudik. Helyzeteket legképtelenebb módon forgat ki. Egy ártatlan példa: osztályt ismételt általános iskolában. De a későbbi férjének évtizedeken keresztül ugy mesélte, hogy abarátnője olyan hulye volt, hogy ismételnie kellett. Férje sok évtizeddel később beszélgetett ezzel a barátnővel és kiderült, mindez fordítva történt. Vagy az apjáról. 4 gyermek volt, az említett holgyemény a legidősebb. Amikor ő 6 éves volt, a 4 éves hugát ráültette a sinekre és megvárta, hogy elüsse a vonat. Az apja ezt nem tudta feldolgozni. Idővel elvált az anyjától és elköltözött tengeren tulra. A nő viszont felnőttkorában ugy mesélte következetesen, hogy az apja egyszer elment dolgozni és soha többet nem jött haza.

Én róla azt gondolom, hogy elmebeteg. Olyan gátlástalan bánásmódot enged meg magának másokkal szemben, hogy az túlmutat a minden morális alapvetésen. Viszont az a legveszélyesebb, hogy megnyerő. Kiváló manipulátor. Alkalomszerűen kiváló társaság, szuper történetmesélő, viccess, figyelmes. Érzi, kivel kell felületesen jóban lenni.

Feltehetőleg fejben nála biokémiailag sincs rendben minden + környezetileg gyermekkorában arra lett szocializálva, hpgy bármit megtehet, az következmények nélkül marad. Ahogy az ő közremukodésével meghalt a huga, az anyja mégjobban ragaszkodott hozzá.

jún. 17. 00:42
 33/33 anonim ***** válasza:

32-es, ez kemény történet.

Gondolom akkor a húga halálában sem látja a saját felelősségét...

jún. 17. 09:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!