Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Akinek volt már nárcisztikus...

Akinek volt már nárcisztikus személyiségzavarral élő ismerőse, annak milyen tapasztalati voltak vele kapcsolatban?

Figyelt kérdés

#nárcisztikus emberek a való életben
2023. jún. 30. 21:17
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

Mindig magáról beszélt, képtelen volt beszélgetni. A saját egója állt mindig a gondolatai középpontjában. Kb. Tárgyként kezelt embereket a saját életének szükségleteihez.

Nem nagyon hatották meg más emberek nehézségei, szomorú sorsok, ám ha ő került ilyen szituba, azt több hétig hallgathattam, hogy mi volt vele. De persze az ilyen szitukból szerinte ő mindig így is győztesen került ki.

Mint egy gyerek mondogatta, hogy most beoltatta magát ez meg az ellen, mert ő sokáig szeretne élni, vagyis inkább ezt úgy mondta, mintha neki ez járna. Mindig ő, ő, ő... Mit szeretsz bennem? - egyik kedvenc témája volt.

2023. aug. 21. 20:43
 22/33 anonim ***** válasza:

Utolso:

Tenyleg ilyenek! Es megha vmi negativumot mondanak is magukrol, abbol is azt hozzak ki, hogy ok mekkora kiralyak. Meg olyanok, mint amikor egy ceg allandoan egy termeket reklamoz. Csak ebben az esetben a narcisztikus a ceg es a termek egy szemelyben 😅🤣

Nalam az alakult ki alapszabalynak, hogyha meghallom, hogy valaki E/1-ben sajat magarol allit mindenfele jo dolgot (“en egy nagyon oszinte ember vagyok”, “jo embernek tartom magam” stb), akkor jobb menekulni, mert ezeket a dolgokat pont hogy masoknak kell megallapitani rolunk, nem sajat magunknak. Es plana nem szajkozni.

2023. aug. 22. 18:43
 23/33 anonim ***** válasza:
*plane
2023. aug. 22. 18:44
 24/33 anonim ***** válasza:
100%
Jol irta az egyik valaszolo ciklikussag jellemzi a kapcsolatot.Hirtelen valtasok.Egy ideig egyik ember vagy ember csoport a favorit nala utana masok vagy ujak.Valtogat ismerosoket,baratokat sokan elmaradnak tole vagy ismeretsegi szinten lesznek vele Nincsenek igazan jo kapcsolatai.Nem tiszeli masok hatarait belegazol abba ha ugy kivanja az erdeke.
2023. aug. 30. 11:49
 25/33 anonim ***** válasza:

T. ma 11:49-es! Én vagyok 6, 12,13

Nem lehet teljesen egy kaptafára venni őket.

A ciklikusság az két más okból is szokott előfordulni mikor mi hogy: aktuális érzelmi állapotuk az illető felé, ami olykor ilyen, olykor olyan. A másik pedig mi gashlighting eredményei. Ahol pszichopátia vagy szociopátia fordul elő inkább párban ilyesmivel, ott is kicsit olykor más.

És van olyan féle nárcisztikus, vagy nárcisztikus-pszichopata, akinél az az utsó mondatod nem annyira illik, mert azok úgy szemetek, hogy látszólag egyetlen szemszögből nézve úgy néz, vagy nézhet ki, hogy viszonylag tiszteli mások határait. Csak jobbra-balra össze-vissza hazudik és torzít saját magának is mindenről mindent, hogy fel se fogja. És nyíltan kevésbé áll bele úgy határok átlépésébe, másba úgy való belegázolásba, mi illemeken messze túlmutató, hanem valami egészen más fegyverrel olykor.

2023. aug. 30. 19:21
 26/33 anonim ***** válasza:

25.igen tapasztaltam,tapasztalom hogy az erzelmi allapota egyszer ilyen,egyszer olyan felem ahogy irod is.

O is inkabb ugy nem tiszteli a hatarokat hogy "eszrevetlenul"beled gazol,ugy alakitja a dolgokat ahogy o akarja.

2023. aug. 30. 19:34
 27/33 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos tudom mit beszélsz.
2023. aug. 30. 19:39
 28/33 anonim ***** válasza:
Nalam ez egy baratsagban van.Ami at alakult es nagyon megsinylem.Kezdetben nem olyan volt.Hetente talalkoztunk pentekenkent jartunk eloadasra utana mindig mentunk hozza teara igy indult a baratsagunk.Majd tobbet is talalkoztunk,kontaktaltunk.Ez kb.fel evig ment igy utana jottek a huzasai,csavarintasai es szinte tobb mint havonta volt valami...lehet voltak elotte is apro jelek mar 2-3 honap utan akkor ugy voltam vele nem ismerem annyira nem olyan veszes.Bar rogton elso alkalommal mikor ketten talalkoztunk fenekig kipakolta a lelket,ongyilkos gondolatokrol,depressziorol,szerelmi csalodasrol beszelt.Ismertuk egymast egy lanyos tarsasagbol de kulon nem talalkoztunk.Sok nehezsegeben meghallgattam,mellette alltam,birosagi ugyben.Hallgattam az elet- halal kerdeseit,elmeleteit mikor maga alatt volt.Sokszor talalkoztam vele mikor igenyelte,meghallgattam.Es kesobb mikor nekem akadt valami kihatralt.Most azzal jott kezdetben mikor elkezdunk baratkozni o sokkal jobban igenyelte hogy menjen most nem ez masik fazis eleg neki hetente 1-2 talalka meg minden szemellyel psr hetente talalkozik.
2023. aug. 30. 19:50
 29/33 anonim ***** válasza:
Meg azt is mondta tul onzetlen,onfelaldozo vagyok es nem kellene
2023. aug. 30. 19:55
 30/33 anonim ***** válasza:
100%
Hát persze... hiszen a te hibád az is, hogy segítettél neki :D
2023. szept. 1. 08:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!