Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Anorexiások! Mi segített...

Anorexiások! Mi segített titeket az evésben?

Figyelt kérdés
Mitől tudtatok újra elkezdeni rendesen enni? Mi segített nektek? Kórházban és kórházon kívül hogyan sikerült a gyógyulás útjára térni?

2023. jún. 26. 20:12
 1/9 anonim ***** válasza:
28%

Kifejtenéd bővebben, ha szeretnéd privátban?!

Kórházi kezelésen már túl vagy? Illetve mennyire súlyos az anorexia nálad?

2023. jún. 26. 20:26
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem rólam van szó, a legjobb barátomról. Már hosszabb ideje anorexiás. Nagyon vékony, elég súlyos az esete sajnos. Szó szerint semmit nem eszik egész nap. Volt már kórházban többszőr is, de az állapotán sajnos nem lendített semmit. Jelenleg nem fekszik kórházban, de lehet, hogy újra befektetik. Nagyon szeretnék rajta segíteni, hisz a legjobb barátomról van szó, akit nagyon szeretek.
2023. jún. 26. 22:03
 3/9 A kérdező kommentje:
Semmit nem eszik egész nap, turmixot “eszik” maximum. Folyadékból nagyjából 2 litert iszik naponta. Az adatai pl vérnyomás, elég gyengék. Energiája még van, azt mondja. Egyre csak fogy, már alig van 40kg, lassan újra 3assal fog kezdődni a szám. Semmit nem eszik és sokat mozog mellette. Nagyon szeretnék rajta segíteni, mit csináljak?
2023. jún. 26. 22:10
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Szólj a szüleinek, hogy vegyék komolyan. Gyakran családterápiára javul.
2023. jún. 26. 22:55
 5/9 anonim ***** válasza:

Mondd meg neki, hogy legalább egy nagy étkezést kell csinálnia. De az nagy legyen, nem ér csalni. Egyébként nehéz.

Én is anorexiás vagyok, mindig leírom mit kell ennem aznap, és azt mindenképp teljesítenem kell, különben kórház.

2023. jún. 26. 23:08
 6/9 anonim ***** válasza:
Én visszaestem 46kg-ra.
2023. jún. 26. 23:09
 7/9 A kérdező kommentje:
De van valami “technika” ami hat? Mindenhol azt mondják, hogy az emberre hagyják rá az evést. De az több ismerősömnél is azt eredményezte, hogy vegzál az anorexiában vagy még rosszabbodik is az állapota. Szeretnék rajta nagyon segíteni. Azt tudom, hogy a kiabálás meg az idegesség, az nem vezet semmire, soha nem is használtam ezt a módszert, én mindig szépszóval próbáltam meg rávenni, de soha nem hagytam, hogy ne egyen. De szeretném, ha tudna gyógyulni és enni újra, mert ez így nem állapot senkinek, és ezt senki nem érdemli.
2023. jún. 28. 21:58
 8/9 anonim ***** válasza:

Az anorexia nem az evésről szól, hanem a kontrollról. Ha az élete más oldala rendeződik, akkor majd igaz keservesen, és rossz gondolatokkal teli, de fokozatosan lemegy majd az étel.

Olvass róla mielőtt a kaja körül kezdesz sertepertélni.

Egy jó proram, vagy beszélgetés többet ér a baráttól

2023. jún. 29. 13:23
 9/9 A kérdező kommentje:
8-as sajnos tudom, hogy hogy működik az anorexia. Ezt nem valaki elhatározza, meg nem csak az evésről szól. Sajnos van tapasztalatom efelől több úton is :(
2023. jún. 29. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!