Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehetek egyszerre érzelmi evő...

Lehetek egyszerre érzelmi evő és anorexiás is?

Figyelt kérdés

Kb.10 hónappal ezelőtt a környezetem nyomására kezdtem el felépülni az anorexiából, és a súlygyarapodásom közben a már normális étkezési szokásaim hirtelen átcsaptak érzelmi evésbe... Azóta is falásrohamok gyötörnek, fél óra alatt képes vagyok több ezer kalóriát elpusztítani, ugyanakkor borzasztóan hiányzik a csontsovány testem... Szeretnék újra olyan lenni,mint voltam, de valamiért erősebb bennem a késztetés a mértéktelen zabálásra.

Jelenleg egyébként 24 a BMI értékem, szóval még épp az egészséges kategóriába esek, de ezt csak annak köszönhetem, hogy egy-egy falásroham után 1-2 napig sporttal és koplalással kompenzálok...

Miért lettem kényszerevő? Miért nem tudtam még mindig elfogadni a normális testsúlyomat? Vége lesz ennek valaha?

2023. ápr. 30. 15:14
 1/5 anonim ***** válasza:
97%

Az evészavarok gyakran jelentkeznek vegyesen, könnyen átcsaphat egyik a másikba.

Kicsit hasonló volt velem is, anorexiából gyógyulva gyakran ettem stressz miatt, sóvárgás miatt, bár én ilyenkor is csak párszáz kalóriát vittem be pluszban, nem pár ezret.

Próbálj tartózkodni a szélsőségektől. Minden nap engedélyezz magadnak egy kis nasit, ne koplalj, akkor kevésbé jön falásroham utána.

Ne a csontsovány alkatot célozd meg, hanem mondjuk a 20-as, esetleg 19-es BMI-t. Csak az egészséges cél érhető el egészséges módon koplalás nélkül. Meglátod, a jelenlegihez képest pár kiló mínusszal, sportos alkattal elégedett leszel. Az egészség az első.

Legjobb lenne szakember segítségét kérni, nehéz ebből kijönni egyedül.

2023. ápr. 30. 15:55
 2/5 anonim ***** válasza:
82%
Én is ezt csinálom sajnos.Nagyon lefogyok,aztán mindenki a környezetemben szőrnyűlködik,hogy el fogok fogyni,aztán jön az érzelmi evés elhízom,így undorodom magtól ilyenkor hánytatom magam ,aztán nem eszem lefogyok és ez a körforgás megy évek óta...
2023. ápr. 30. 21:52
 3/5 anonim ***** válasza:
91%
Kérdező, kértél segítséget az anorexiából való gyógyulás során? Ha nem, jó lenne, mivel az anorexia és a bulímia is étkezési zavarok, pszichológus tud segíteni. Addig is, ajánlom neked Lukács Liza: Az éhes lélek gyógyítása c. könyvét.
2023. máj. 2. 10:53
 4/5 A kérdező kommentje:
Kérni nem kértem segítséget, de a szüleim nyomására jártam pszichiáterhez, illetve didetetikushoz is... Én igazából nem akartam meggyógyulni, jól éreztem magam soványan a bőrömben, és mikor feljött rám néhány kiló, többé nem is vettem igénybe szakrendeléseket...
2023. máj. 2. 21:30
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!
2023. máj. 2. 21:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!