Lehetek egyszerre érzelmi evő és anorexiás is?
Kb.10 hónappal ezelőtt a környezetem nyomására kezdtem el felépülni az anorexiából, és a súlygyarapodásom közben a már normális étkezési szokásaim hirtelen átcsaptak érzelmi evésbe... Azóta is falásrohamok gyötörnek, fél óra alatt képes vagyok több ezer kalóriát elpusztítani, ugyanakkor borzasztóan hiányzik a csontsovány testem... Szeretnék újra olyan lenni,mint voltam, de valamiért erősebb bennem a késztetés a mértéktelen zabálásra.
Jelenleg egyébként 24 a BMI értékem, szóval még épp az egészséges kategóriába esek, de ezt csak annak köszönhetem, hogy egy-egy falásroham után 1-2 napig sporttal és koplalással kompenzálok...
Miért lettem kényszerevő? Miért nem tudtam még mindig elfogadni a normális testsúlyomat? Vége lesz ennek valaha?
Az evészavarok gyakran jelentkeznek vegyesen, könnyen átcsaphat egyik a másikba.
Kicsit hasonló volt velem is, anorexiából gyógyulva gyakran ettem stressz miatt, sóvárgás miatt, bár én ilyenkor is csak párszáz kalóriát vittem be pluszban, nem pár ezret.
Próbálj tartózkodni a szélsőségektől. Minden nap engedélyezz magadnak egy kis nasit, ne koplalj, akkor kevésbé jön falásroham utána.
Ne a csontsovány alkatot célozd meg, hanem mondjuk a 20-as, esetleg 19-es BMI-t. Csak az egészséges cél érhető el egészséges módon koplalás nélkül. Meglátod, a jelenlegihez képest pár kiló mínusszal, sportos alkattal elégedett leszel. Az egészség az első.
Legjobb lenne szakember segítségét kérni, nehéz ebből kijönni egyedül.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!