Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez pánikrohama lehet? Előfor...

Ez pánikrohama lehet? Előfordult másnak is?

Figyelt kérdés

Másfél hónapja kezdődött nálam ez az egész macera.

Először egy erős fejfájással kezdődött egy pici szédüléssel spékelve + fülzúgás, zubogás, hupogás ( ha van ilyen szó ) illetve nyomott a fejem, mintha egy lufit fújnának benne fel, a szemem is szívesebben kiesett volna a helyéről.

Nagyon megijedtem, azt hittem agyvérzésem van.

Aztán pár napig semmi, utána ismét ugyanezek a tünetek. Akkor este volt, mértük a vérnyomásom, csak a második szám ment magasabbra (99).

Nem hagyott nyugodni, elmentem koponya CT, EKG, koponya MRI, agyi erek MRI, nyaki UH, szív UH, 24h EKG, fül-orr gégészet, szemészet… Tényleg minden… Negatív lett az összes.

Nagy labor is volt, picit a koleszterinem magasabb és a limfocita % egy picit. Belgyógyász szerint ezek minimális eltérések, valami gyulladás lehet a szervezetembe de nem ezért vannak a panaszaim!

Ez a pánik szerűség elmúlt egy darabig de a közérzetem nagyon rossz, alig van étvágyam, fogytam 6 kilót ( 79-ből), hányingerem van, olyan fáradt vagyok egésznap pihennék és úgy ég a szemem mikor kerülgetni szokott valami gyenge betegség…

Mai napon ismételten előjött, azt hittem meghalok… Fejfájás, fülproblémák, nyomás a fejben, szédülés legalább egyébként most nem…

Másnak is volt-e valami hasonlóban része?

Ez pánikroham? Vagy van valami szervi baj ami mögötte állhat? Illetve a “komoly” szervi betegségeket talán kizárhatom?

Mentális probléma miatt kérjek segítséget?

Nagyon stresszes a munkám ( nagy a felelősség ) illetve lesz egy nagyobb esemény 3 hónap múlva az életemben… ezek is kihozhatják?

A munka nem új egyébként, már több mint 10 éve nyomatom. Ha a munka, miért most jött ki?

Olvastam már mindent a neten, lehet ezt is hanyagolnom kéne…

Köszönöm aki elolvasta és aki válaszol is!

Mindenkinek szép napot!

35 éves /F

2023. jún. 26. 16:56
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm válaszod.

Voltam fül-orr gégészeten is, negatív lett. Nem onnét ered a szédülés.

2023. jún. 27. 15:54
 12/20 anonim ***** válasza:
6 os vagyok. Ezt én is végigjártam. Minden leletem negatív lett. Ekkor derült ki, hogy pánikrohamaim vannak. Mint, írtam csuda dolgokat tud produkálni a stressz által okozott pánikroham.
2023. jún. 27. 18:12
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
10-es vagyok.. Igen sajna lehet pszhiés szédülés. Tapasztalat.
2023. jún. 27. 19:02
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Alattomos egy betegség a stressz és a pánikroham.

Undormány amiket okozni tud.

Konkrétan azthiszed haldokolsz,félsz,rettegsz szinte hogy mi a baj. :(

Nekem is volt pánikrohamom amit túlzott stressz okozott és senkinek nem kívánom. Pulzusom az egekben,szédülés, hányinger,mellkasi fájdalom..mint akinek szívrohama van.

Srácok,nagyon rendbe kellene raknunk a lelkünket és a pszichénket,mert ezeket mi okozzuk saját magunknak.

Ha másképp nem megy,terapeuta vagy pszichológus..de ez így nem állapot.

2023. jún. 28. 06:22
 15/20 anonim ***** válasza:
#14.👍
2023. jún. 28. 13:53
 16/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!

Sikerült kigyógyulnotok belőle? Ha igen akkor hogyan és mennyi időt vett igénybe?

Remélem rendben vagytok már!

2023. jún. 28. 16:03
 17/20 anonim ***** válasza:
6 os vagyok. Gyógyszert kell szednem. Mindemellett teljes életet élek. 16 évig felelősségteljes vezetői pozíciót töltöttem be. Az utóbbi időbenben váltottam. A döntést nehezen hoztam meg. Most, viszont már nem bánom.
2023. jún. 28. 21:27
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Valahogy sikerült leszoknom a "túlgondolásról".

+ még az is hozzájárult hogy van egy családtagom aki 3féle pszichés gyógyszert szed és látom hogy nap mint nap zombiként kel és fekszik..és elgondolkodtam azon hogy nekem valóban ez kellene?!

Konkrétan amit én csinálok:

-Nem olvasok mindenfélét az interneten,nem diagnosztizálom önmagamat.

-Vannak gyógynövények amik hozzájárulnak az agy és a hormonok normál működéséhez.Most például nőként a vénuszcseppet szedem,az is segít helyrebillenteni.

-Sokszor veszek mély levegőt.

Ez utóbbi hülyén hangzik,de ha utána olvastok,nem mindegy hogyan lélegzünk.Ha nagyobb levegőt veszünk, szépen,akkor minden sejtünkhöz eljut az oxigén,ami rettentően sokat számít.

Amikor úgy érzem jön a pánik,leülök egy pohár vízzel,kiürítem a fejemet és orron be-szájon ki veszem a levegőt.

Aki teheti,ne féljen felhívni egy családtagját roham előtt(ha érzed) ,mert sokat számít ha valaki van velünk.

Sajnálom,nem vagyok orvos vagy bármi ilyesmi..én csak azt tudom elmondani ami nekem segített.

Remélem mindnyájatok jól lesz és nem lesz szükségetek rahedli gyógyszerre ahhoz hogy meggyógyuljatok. 😞 ❤️

2023. jún. 29. 06:10
 19/20 anonim ***** válasza:
#18👍
2023. jún. 29. 10:17
 20/20 anonim ***** válasza:
Hogy vagy azóta? :)
2023. aug. 23. 19:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!