Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha Apa elkapott egy mentális...

Ha Apa elkapott egy mentális betegséget lehet hogy most veszélyes ránk?

Figyelt kérdés
Volt pszihológusnál aki adott neki gyógyszert és azt mondta mániákus depressziója van. Tesóm azt mondja hogy ez veszélyes és csukjuk be az ajtót kulcsra éjjelre mert látta a tévében hogy egy férfi aki szintén mentális betegséget kapott el egyszer csak bekattant kivégezte a családját
2023. jún. 24. 21:45
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
64%
Rossz vagy trollnak. Oteves gyerekek sem igy beszelnek ilyen temarol.
2023. jún. 29. 23:33
 12/14 anonim ***** válasza:

1. Veszélyes-e egy bipoláris beteg?

Itt egy szakember válasza egy kérdezz-felelek rovatból:

"7.) Mániás depresszióban kell-e heteroagresszióra számítani a mániás fázisban úgy, ahogy öngyilkossági késztetésre a depresszív fázisban?

Igen. Ahogy depresszióban az autoagresszió (öngyilkossági kísérlet vagy befejezett öngyilkosság), úgy mániában a heteroagresszió gyakoribb. Ez sokszor csak verbális szinten jelentkezik, de gyakran fizikai értelemben is, főleg ha a mániás beteget kórosan felfokozott késztetéseiben korlátozzák."

Én mániásan (ill. gyakorlatilag pszichotikusan) majdnem csináltam vmi borzasztó nagy őrültséget (bántani akartam vkit, aztán végül az lett belőle, hogy a maradék ép eszemmel erről letettem, végül viszont ő bántott engem...).

2. Hogy öröklődik a bipoláris betegség?

Nekem egy szuper magánpszichiáter elmondta, hogy a skizofrénia és a bipoláris betegség öröklődik, de ún. generációs ugrással jelenik meg (és akkor is csak akkor, ha a környezeti tényezők kedvezőtlenek, tehát traumák érik az embert). Így nekem a nagyanyám volt bipol, az ő gyerekeinek kutya baja, nekem előjött, a gyerekeimnek nem lesz. És senkiből nem kell hülyét csinálni, mert azt írja, hogy az apukája "elkapta" ezt a betegséget.

2023. jún. 30. 09:05
 13/14 anonim ***** válasza:
90%

9

A gyógyszerelés ennél azért kicsit bonyolultabb, hogy a bipoláris beteg szedjen lítiumot. (Egyébként a lítium tönkreteheti a pajzsmirigyet és/vagy veséket sajnos.)

2023. jún. 30. 09:09
 14/14 anonim ***** válasza:

A 12-esből lemaradt a forrás:

[link]

7-es kérdés és válasz

(Aki esetleg nem érti a szakszöveget, a heteroagresszió azt jelenti, hogy más ellen irányuló agresszió.)

2023. jún. 30. 09:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!