Gyógyszer nélkül milyen megoldások vannak a szorongás,stresszelés, pánikolás kezelésére?
Ha szociális szorongásod van (a kérdésedben leírtak alapján valószínű) akkor TB alapú alap- és szakellátás igénybevétele lehetséges. A hivatalos szakellátási protokoll prioritási szintjei:
Elsődlegesen: kognitív viselkedésterápia
Másodlagosan: önsegítés alapú kognitív viselkedésterápia
Harmadlagosan: farmakoterápia
Negyedlegesen: esetleg rövid, dinamikus pszichoterápia.
köszönöm mindenkinek a hozzászólását ,javaslatát.. és hármas egyetértek azzal ami véleményt megfogalmaztál még akkor is ,ha többek x-el véleményezték a meglátásod. ötös igazából amit biztosra veszek ,hogy többféle mentális problémám lehet ,köztük azzal amit te is leírtál. Összegezve a dolgot nem tudom mi lesz a vége,de amíg kell és bírok kitartok..
egyébként ti akik válaszoltatok is hasonló helyzetben,állapotban vagytok ?
igen 8-as tudom ,hogy a gyakorlatban mi az aminek a hiánya ilyen és hasonló mentális betegségeket okozhat ,de ez minden esetben összetettebb ,de tudod ezt te is .A nyitottság amiről beszélsz valóban már önmagában egy jó út a gyógyulás felé.Az én esetemben a rengeteg negatív tapasztalat ,csalódás másokban ,csalódás magamban és a hosszú évek óta tartró magányosság az oka annak ,hogy így áll velem a helyzet .jah és őszintén hálás vagyok hogy azért ti is megosszátok a véleményeteket és tapasztalataitokat és azért csak jó az ha hasonló problémákkal küzdőkkel lehet az ilyen dolgokról beszélni. Ti mennyire vagytok társaság függők ?
1-es neked is kitartást kívánok ..te mi miatt lettél depressziós? tudom sokminden közrejátszik mégis ha dióhéjban beszélnél róla akkor nyugodtan megoszthatod velem,velünk a történeted. érdekel mi lehet veled . az hogy meghíztál a gyógyszerek mellékhatásai miatt a kisebb gond szerintem. Előbb gyere rendbe fejben aztán lefogyni már gyerekjáték lesz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!