Miért vagyok depressziós ok nélkül időszakonként?
Sokszor van hangulatingadozásom, viszont ez más. Többször is előfordult, hogy ok nélkül, időszakonként már érzem hogy elő akar ,, tőrni" a depresszió, úgy hogy nincs okom rá. Próbálom leküzdeni, ilyenkor megpróbálok több programot szervezni a családdal, barátaimmal, de valamiért ígyis előjön. Ilyenkor életkedvem sincsen, ami örömöt okozott ezekben a napokban, hetekben nem segít, nem lesz jobb kedvem tőlük (pl. Zene hallgatás, sportolás) és hihetetlenül ,, nyom" a lelkem, sötétebbnek látok mindent és nemtudok mit csinálni ellene. Idővel (ami általában 2-3hét) elmúlik, de már nagyon sokszor előjött ok nélkül és nagyon zavar. Mondtam már szüleimnek is ezt, de nem veszik komolyan. Gondolkodtam már hogy szakemberhez fordulok, de saját keresetem nincsen még, szüleim meg biztos nem engednék.
20L
Depresszió lekuzdesrol akkor beszélünk ha már 4-6 hónapja nem volt tunete.
Amennyiben 1 hétig jól vagy de utána 2 napig rosszul az nem jelenti azt hogy kigyogyultal
Nekem premensikor jön elő, néha nagyon durván a letargia, persze keresem a reális okot, valamit találok is rá, de aztán rájövök, hogy ja... fantasztikus, a hormonjaim ki akarnak nyírni.
Anders Hansen - Szorongó agy c. könyvében azt olvastam bizonyos szintig a szorongás és a depresszió természetes. A szorongás jelzi a szervezetednek, hogy valami nagy dolog jön és fel kell készülnöd rá.
Nem biztos , hogy pontosan tudtam értelmezni, de valami olyasmi is volt benne, hogy hosszasan stresszes időszak után pedig, mivel a stresszt betegségnek érzékeli a tested, olyan anyagokat szabadít fel, amitől depis leszel, tehát feküdni, nem csinálni semmit- ez lesz a célja, hogy az immunrendszered regenerálódjon, illetve felkészüljön egy következő "harcra".
Nagyon fontos lenne, hogy a stresszt fel tudd dolgozni, le tudd vezetni, erre rengeteg technika van (neten olvass utána), amit alaposan be kéne gyakorolnod, hogy mikor nehezebb időszak jön könnyebben megküzdj vele.
Sok sikert kívánok és kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!