Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek, ha a pszichológuso...

Mit tegyek, ha a pszichológusomnak az a terápiás módszere, hogy nem vesz komolyan?

Figyelt kérdés
Többször is szóvá tettem már nála, hogy nekem ez nem jó, de ragaszkodik hozzá. Úgy értem, hogy gyakorlatilag már a legelején minden problémámra csak annyit mondott, hogy ezt mindenki így érzi, ez mindenkinél van, ez normális, nem nagy dolog stb. Már eljutottam odáig, hogy semmit nincs is kedvem felhozni nála, főleg nem komolyabb, mélyebb dolgokat. Mit tudnék csinálni, ha kellene pszichoterápiára járnom számos diagnózis miatt, de ő az egyetlen a városban, ahol élek? Kerestem online is, de a többség súlyos depresszióst nem vállal úgy.

2023. máj. 28. 21:10
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

#10 Szerinte szükségem van terápiára, amikor elkezdtem hozzá járni, akkor eredetileg kéthetente akartam, de ő heti szintűt akart. Ezért is engedett el egy keveset az árból, mert kell az intenzív terápia. És én is meg tudom ítélni, hogy szükségem van rá, azért ennyire ostobának nem kell nézni. Biztos nem a véletlen műve, hogy gyerekkorom óta visszatérő öngyilkos gondolataim vannak.

4 hónapja járok hozzá. Az egyik az ez, amit leírtam, a másik meg az erőltetett jófejkedés, ezt is elmondtam neki, hogy nem olyan, mintha egy pszichológussal beszélgetnék, hanem mintha csak valami ismerőssel.

2023. máj. 28. 22:19
 12/13 anonim ***** válasza:
51%

Nem neked címeztem, hogy sokan nem tudják megítélni, hogy szükségük van-e terápiára vagy sem, hanem annak, aki szerint aki terápiára akar járni, annak baja van. Ez nem így van.

Kérdező, ha ez a problémád, akkor miért nem osztod meg vele? Mitől félsz? Egyébként van pszichoterapeuta végzettsége?

2023. máj. 28. 22:23
 13/13 anonim ***** válasza:
#10 Ilyen nincs. Nem csak olyan terápiák vannak, amik valami traumából gyógyítanak ki. Rengetegféle céllal léteznek terápiák, különféle élethelyzetekre. Amit Magyarországon tb-re igénybe vehetsz pszichoterápia, szerintem te arra gondolsz, mert az tényleg csak arra van, ha valami komoly mentális betegséggel vagy szorongással küzdesz. De nem csak ez létezik. Minden pszichológusnál megvan, hogy miket vállal, milyen területekkel foglalkozik, ezt ki tudod deríteni, mielőtt mennél hozzá és akkor nem fog elküldeni.
2023. máj. 28. 22:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!