Bipoláris zavara volna olyan gyógynövény vagy vitamin ami enyhítene a tüneteken ?
Figyelt kérdés
2023. máj. 28. 01:06
11/13 anonim válasza:
Utolsó te tényleg Szili vagy,én írtam hogy szedek gyógyszereket és pluszban magnézium stb. Olvasást érdemes gyakorolni érteni is kell.
12/13 anonim válasza:
A bipoláris zavar jellemzője a szélsőséges hangulatingadozás, nekem sokat segített a rózsagyökér kapszula (rhodiola rosea), kicsit ellaposította a durva hangulati hullámvasutamat, illetve a golgotavirág kapszula is hasznos volt, ezt a kettőt egyszerre szedtem, rózsagyökeret reggel, golgotavirágot este, és érezhető volt a szélsőségek elsimulása, meg kevésbé szorongtam/pánikrohamoztam. Egy próbát megér a gyógyszer előtt, és ha semmi hatása, akkor legalább megpróbáltad, és tudod, hogy mindenképp kell a gyógyszer, hogy élhetőbb legyen az élet. Ja és nagyon hasznos még az idegrendszer normális működése szempontjából az omega3 (mondjuk valamilyen halolaj), a kolin, inozitol, b-vitaminok, magnézium, valamilyen multivitamin, stb. Nézz utána ennek a rózsagyökérnek, vagy golgotavirágnak, sok infó van a neten. A pszichoterápia is nagyon hasznos lenne, hogy kiderüljön, a neurokémiai mellett van-e valami pszichés háttere is a dolognak, illetve ezek nyilván ördögi körben összefüggenek. Sok sikert és kitartást!
13/13 anonim válasza:
Ja, igen, fontos, hogy a rózsagyökérnek MAO-gátló hatása van, szóval ha szedsz most ugyanezen az elven működő antidepresszánst, akkor mellette nem ajánlott a rózsagyökér, mert szerotoninszindróma alakulhat ki. Mindenképp egyeztess az orovosoddal előtte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!