Megrázó esemény feldolgozása?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Sajnos történt egy nagyon megrázó dolog velem, holtan találtam egy kollégát/barátot a lakásában. Több napja feküdt holtan, mindenki gondolhatja milyen szagok és milyen látvány fogadott. Azóta nagyon nehezen alszom, sokszor felriadok, rémálmaim vannak. Rendszeresen sportolok, nem iszom alkoholt, nem drogozom. Ezzel a problémával hová kellene mennem? Van valakinek hasonlóval tapasztalata?
2023. máj. 24. 14:57
1/16 anonim válasza:
Pszichológus, nem is értem hogy ez hogy nem egyértelmű
2/16 anonim válasza:
Hagyj időt magadnak feldolgozni. Aztán ha nem sikerül, akkor érdemes szakembert keresni.
3/16 anonim válasza:
Kezdetnek megpróbálhatnád kiírni magadból. Nem tárgyilagosan, hanem a saját megélésedet. Mit láttál, mit éreztél, mihez hasonlított, stb.
4/16 anonim válasza:
Mikor történt? Beszéld ki. Minden újramesélés csökkenti az érzelmi töltetet. Ha nálad pont fordítva működik, akkor viszont ne.
Hogy kerültél oda?
5/16 anonim válasza:
Akik ilyen területre vannak specializálódva (katasztrófavédelem, tüzoltók) ilyen esetben AZONNAL kapnak pszichológiai segítséget, egy civilnek még nehezebb feldolgozni! Nem VÁRNI kell, hanem sürgösen segítséget kérni egy pszcihcológustól!
6/16 A kérdező kommentje:
#4 Április elején történt. Úgy kerültem oda, hogy mentünk volna dolgozni.
2023. máj. 24. 15:21
7/16 anonim válasza:
Érte mentél a lakására? Nyitva volt az ajtó? Napokig nem kereste senki?
8/16 anonim válasza:
Szakembert keress fel akinek ezt elmesélheted nyugodtan és legalább kibeszéled magadból, ha ennyire felzaklatott :( megértem! Baràtoknak vagy szüleidnek akibe bízol beszéld ki magadból és biztos jobban leszel,az idő fog ezen csak segíteni,Sok erőt kívánok!
9/16 anonim válasza:
Ne hallgass az előzőre! Ponthogy fontos tudatosítani, hogy normális, ha magad alatt vagy, mert ez igenis sokkoló élmény. Neked együttérzésre van szükséged.
10/16 anonim válasza:
Amiken én megyek keresztül, ahhoz képest ez semmiség, 10-es. :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!