Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mentálisan kezdek rámenni az...

Mentálisan kezdek rámenni az egyetemre, úgy érzem. De szégyellném is otthagyni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A történet a következő. Belevágtam egy osztatlan képzésbe, ráadásul 3 év kihagyással érettségi után, de amióta ezt csinálom, azt érzem, hogy teljesen kivagyok. Folyamatos pánikrohamok, a mostani vizsgaidőszakban egyre több alkohol is fogy, ráadásul tömény, pálinka, vodka, aminek érzem, hogy nem lesz jó vége. Van, hogy elkeseredettségemben éjszaka lesétálok inkább 15 km-t, mert annyira nem bírom a bezártságot. Az, hogy egy tárgyból rajtam kívül nem sikerült egy vizsga, meg sem említem. Nagyon azt érzem, hogy lépnem kellene, de akkor meg egy csődtömegnek érezném magam. A helyzetet az is bonyolítja, hogy van egy szép szaktárs, aki így biztosan nem állna szóba velem. Tudom, s azt mondjátok, hogy férfiatlan vagyok, de borzalmas, ami ilyenkor, most is lejátszódik bennem. Ha elmennék szakmát tanulni, nem kellenék a kutyának sem, mert nem lennék intellektuális, széles látókörű, de talán nem készülnék ki.
2023. máj. 23. 14:53
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
45%
Újra felvételizni egy rövidebb(3-4) éves szakra?
2023. máj. 24. 09:42
 12/18 A kérdező kommentje:
Nem tudom. Olyan szak lenne kézenfekvő nekem, ahol nem kellene annyit magolni.
2023. máj. 24. 11:04
 13/18 anonim ***** válasza:
65%

Az egyetem a tanulásról szól. Minden szakon van valamiféle merev minimumkövetelmény, amit meg kell ugrani, teljesíteni kell, vagy ha nem abszolválod, akkor nem adják meg a kettest. Azt kell mérlegelni, hogy mi az, amit (aránylag) szívesen tanulnál.

Vagy kitanulni egy szakmát (pl. bolti eladó, butikos, stb.) aztán ha nem akarsz semmi mást tanulni, akkor el kell menni pl. valami butikba vagy valahova eladónak és kész.

2023. máj. 24. 16:22
 14/18 anonim ***** válasza:
0%
Hány éves vagy? Azért nem mindegy, hogy 15 és előtted az egész élet, vagy 40 és még előtted van mondjuk 25 év, vagy már 60 és még el kell tengni-lengni max.5 évet valahol, és mehetsz nyugdíjba.
2023. máj. 24. 16:23
 15/18 anonim ***** válasza:
0%
(ja, én most a korral csak a nyugdíjra akartam célozni, nem a halálra... mielőtt valaki belém(sz)áll. 14. voltam.)
2023. máj. 24. 16:24
 16/18 anonim ***** válasza:

14-es válaszoló.Írta, hogy 3 év kihagyás után,tehát most 21-22 éves körül van a kérdező.Ennyi idősen még szerintem semmiről nem maradt le, előtte az élet.

Kedves kérdező!Sajnos nem létezik olyan egyetem,ahol nem kell magolni.Viszont rövidebb képzésnél hamarabb túl leszel az egészen...

2023. máj. 24. 16:37
 17/18 A kérdező kommentje:
13. A gyakorlati, szemináriumi tárgyakkal nincs probléma, 4-esek általában, de a legzordabb tanárnál is 3-as. De a vizsgatárgyak... Maga a halál. Lehet, rosszul választottam. Érdekel amúgy a gépészet, érdekelnek a járművek. De nem hiszem, hogy megállnám a helyem bármilyen mérnökin. Mondjuk, ha lenne motiváció, biztos jobb lenne.
2023. máj. 24. 17:23
 18/18 anonim ***** válasza:
73%

Átérzem, ugyanebben voltam (vagyok) tanárin. Az lett a vége, hogy teljesen motiválatlan lettem, emiatt csúszkáltam össze-vissza. Jelenleg már csak az államvizsga lenne hátra, de egyszerűen kivagyok már idegileg, nem érdekel, tudom, hogy tanárként nem sok jó kecsegtet, szóval megint halasztok. Eleinte azt hittem jobb lesz, ezért nem hagytam ott, később meg már túl sok időm és energiám ment rá, hogy ne fejezzem be, plusz bennem is az volt, hogy szégyen ott hagyni, úgyhogy maradt a szenvedés.

Ráadásul ennyi év után már nem akarok mást sem tanulni, teljesen kiégtem, pedig pár éve még nagyon lelkes voltam, hogy majd elvégzek más szakot is, mert csomó minden érdekel.

“Ha elmennék szakmát tanulni, nem kellenék a kutyának sem, mert nem lennék intellektuális, széles látókörű, de talán nem készülnék ki.”

Ezt a mentalitást felejtsd el, ha szakmát tanulsz, akkor is tudsz olvasni, tájékozódni. Ne másoknak akarj megfelelni.

Én őszintén azt javaslom, hogy ha nem bírod, kikészít, akkor hagyd ott mihamarabb, mert később csak rosszabb lesz. Keress szakmát, ha az érdekel, vagy tanulj levelezőn egyetemen olyat, ami érdekel, és keress mellé munkát.

2023. máj. 24. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!