Mentálisan kezdek rámenni az egyetemre, úgy érzem. De szégyellném is otthagyni. Mit tegyek?
Az egyetem a tanulásról szól. Minden szakon van valamiféle merev minimumkövetelmény, amit meg kell ugrani, teljesíteni kell, vagy ha nem abszolválod, akkor nem adják meg a kettest. Azt kell mérlegelni, hogy mi az, amit (aránylag) szívesen tanulnál.
Vagy kitanulni egy szakmát (pl. bolti eladó, butikos, stb.) aztán ha nem akarsz semmi mást tanulni, akkor el kell menni pl. valami butikba vagy valahova eladónak és kész.
14-es válaszoló.Írta, hogy 3 év kihagyás után,tehát most 21-22 éves körül van a kérdező.Ennyi idősen még szerintem semmiről nem maradt le, előtte az élet.
Kedves kérdező!Sajnos nem létezik olyan egyetem,ahol nem kell magolni.Viszont rövidebb képzésnél hamarabb túl leszel az egészen...
Átérzem, ugyanebben voltam (vagyok) tanárin. Az lett a vége, hogy teljesen motiválatlan lettem, emiatt csúszkáltam össze-vissza. Jelenleg már csak az államvizsga lenne hátra, de egyszerűen kivagyok már idegileg, nem érdekel, tudom, hogy tanárként nem sok jó kecsegtet, szóval megint halasztok. Eleinte azt hittem jobb lesz, ezért nem hagytam ott, később meg már túl sok időm és energiám ment rá, hogy ne fejezzem be, plusz bennem is az volt, hogy szégyen ott hagyni, úgyhogy maradt a szenvedés.
Ráadásul ennyi év után már nem akarok mást sem tanulni, teljesen kiégtem, pedig pár éve még nagyon lelkes voltam, hogy majd elvégzek más szakot is, mert csomó minden érdekel.
“Ha elmennék szakmát tanulni, nem kellenék a kutyának sem, mert nem lennék intellektuális, széles látókörű, de talán nem készülnék ki.”
Ezt a mentalitást felejtsd el, ha szakmát tanulsz, akkor is tudsz olvasni, tájékozódni. Ne másoknak akarj megfelelni.
Én őszintén azt javaslom, hogy ha nem bírod, kikészít, akkor hagyd ott mihamarabb, mert később csak rosszabb lesz. Keress szakmát, ha az érdekel, vagy tanulj levelezőn egyetemen olyat, ami érdekel, és keress mellé munkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!