Hogy lehetnék fejben fittebb, koncentráltabb?
Azt vettem észre magamon, hogy nem úgy teljesítek mint régebben. Olyan mintha fejben nem lennék koncentráltabb, feledékenyebb vagyok, nem figyelek. Leginkább a munkahelyen vettem észre. Már több mint 5+ éve dolgozok a szakmámban, tényleg jól teljesítettem, meg nem is nagyon hibáztam, mindent többször is átvizsgálok, de még is az utóbbi pár hétben többször is átsiklottam olyan felett, amit ha felkelek is tudom és kisujjból kirázom, még is most belecsúsznak a figyelmetlenségek, esetleg kapkodások, mintha fejben nem lennék ott 100%—ban. Pedig akkor ott ezt nem érzem, mert tényleg rutinból megy, ezerszer megcsináltam, átnézem többször, nem kapkodok... Mostanában viszont még is utólag kiderül, hogy hibáztam. Összetett dologról van szó, szóval ha egy lépést nem jól csinálok, akkor kész a baj és nehezen javítható. Volt olyan is hogy az ezerszer megcsinált műveleteknél hírtelen leblokkoltam és nem tudtam mi a következő lépés. Akkor tartottam, 5-10 perc szünetet, megnyugodtam, rendeztem fejben magam és ment utána simán.
Nagyon bosszant már, meg érzem, hogy a főnöknek is szemetszúrt, hogy az utóbbi időben hibázgattam.
Mitől lehet ez, mintha elfáradtam volna vagy nem tudom. Gondolom másnak is volt ilyen időszaka, hogy oldotta meg? Mi segített?
(ha számít férfi vagyok, 30 éves)
"Gondolom másnak is volt ilyen időszaka, hogy oldotta meg?"
Ezt rosszul gondolod egy ilyen zseniális embernek mint én vagyok sosem fordult ilyen elő pedig 15 éve a szakma csúcsán vagyok de egyszerűen olyan lehengerlő, csodás elmém van hogy képtelen diszfunkcionálni én pedig olyan magabiztos ember vagyok hogy nem tudok dekoncentrálódni. Én ha odafigyelek valamire arra a dologra oda van figyelve. Ennyi.
Kiegészítve a leírásom: jobban belegondolva, nem csak a munkahelyen, de máshol is észre vettem a változást. Lassabb lett a gondolkodásom, a beszédem, a mozgásom. Kb mintha lenne egy autó, ami már lomhább lett.
Mondjuk hozzáteszem, mindig olyan voltam, aki előbb gondolkodik, aztán beszél meg megválogatja a szavait, de akkor is érzem magamon ezt a "visszavett" tempót.
"Örülök, hogy te sose hibázol. Mindig 110%-on pörögsz, így viszont sajnos nem a te válaszodra voltam kíváncsi."
Jó hát akkor legközelebb írd hozzá hogy nem valódi profi képzett segítő szándékú őstehetségek válaszára vagy kíváncsi hanem belassultakra mint te magad vagy.
" Pedig nem iszok, nem drogozok, kávézni nem kávézok, energiaitalat se iszok, próbálok heti 3x edzeni, egészségesen táplálkozni még is ez van."
Ilyen tipikus életunt életet élsz, nem csoda hogy nem tudsz koncentrálni befásultál mert semmi pozitív inger nem ér 30 éves férfi létedre. Ha ennyit csinálnék elképzelhető hogy az én csodás elmém is szétzuhanna mert amiket leírtál ez egyszerűen borzasztó. Keress értelmet az életednek és olyan tevékenységet amit szívesen csinálsz aztán visszajön a koncentráció, mert attól hogy eszed a fitness salátákat és úgy élsz mint egy szűzkislány befarsulsz és összeomlik a koncentrációs készséged.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!