Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Honnan tudhatja egy bipoláris,...

Honnan tudhatja egy bipoláris, hogy valójában mit érez?

Figyelt kérdés
Honnan lehet tudni, hogy a jókedvem még normális e, vagy már hipomániás? Honnan tudhatom, hogy a roszkedvem normális e, vagy már depresziós?

2023. máj. 16. 04:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
28%
Ha ezt tudnád, akkor nem lennél bipoláris. Pont ez a lényege, hogy ezt nem tudják felismerni. Ezt még akkor sem igazán tudják elhinni, ha egy a témában jártas, őket ismerő személy világít rá erre nekik. Vagy csak egy rövid ideig, a józanabb időszakokban, de aztán elhessegetik a gondolatot és kezdődik megint a hullámvasút.
2023. máj. 16. 04:28
 2/13 anonim ***** válasza:
30%
Az első választ öten lepontozták. Kifejtené valaki, miért? Ezt jobban nem is lehetett volna összefoglalni. Nincs belátási képesség, ez az első és legmeghatározóbb jele a problémának. Mindenki látja, ő nem. Teljesen egyetértek az előttem szólóval.
2023. máj. 16. 09:29
 3/13 anonim ***** válasza:
83%
Egy bipoláris tisztában van azzal, hogy bipoláris. Fel tudja ismerni a mániás és depressziós szakaszt. Pl a mániás szakasz nem abból áll, hogy jaj most jó a kedvem hurrá, hanem erősebb érzelmi állapotba kerül. Hidd el, felismered
2023. máj. 16. 09:53
 4/13 anonim ***** válasza:
3, akkor ez a kérdés meg sem születhetett volna.
2023. máj. 16. 10:01
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

3

Nem, nem mindig tudod megállapítani, hogy milyen fázisban vagy. Nekem amikor kezdődött, akkor hipomániás voltam és fogalmam sem volt róla. Később voltam mániás, HALOVÁNY sejtelmem nem volt róla (és nagyon durva dolgokat csináltam és zárton kötöttem ki). Tavaly kevertben voltam és sem a magán pszichiáter, sem a kórházi kezelőorvosom nem hittek nekem, míg aztán kiderült, hogy a TSH-m lenullázódott és akkor a kh-i kezelőorvos kicsit kelletlenül elismerte, hogy "hát lehet, hogy a szorongás és depresszió emiatt (is) lehetett".

2023. máj. 16. 10:33
 6/13 A kérdező kommentje:

Akkor az a kicsit jó kedvem, hogy a gyárban dolgozok a gépnél ülve, mindkét lábam rugózik, dúdolgatok és boldog vagyok, vagy ez már a túl jól érzés?

Meg dolgoztam a másik gépen és olyan gyors voltam, hogy minden kolega csak nézte, hogy mi a f@sz van velem, hogy így pörgök. Ez is normális? Vagy ez a túl valami?

2023. máj. 16. 18:45
 7/13 anonim ***** válasza:
Ez így nem annyira, hogy a munka felpörget....
2023. máj. 16. 19:16
 8/13 A kérdező kommentje:
Ott szomtam dúdolgatninés néha teljesen felpörgök. Nemtudom miért. Jó a kedvem és élvezem. Lehet normális és időnként belelkesedek, de lehet már a nem normális kategória. Egyiket se akarom bebeszélni magamnak.
2023. máj. 16. 19:21
 9/13 A kérdező kommentje:
Az átlagos emberek közt ismerek olyat aki nagyon sírt, depresziós volt és szidta Istent, hogy miért veri. Ez normális. De ha egy bipoláris csinálja ugyanezt, akkor ugyanúgy normális, vagy már nem?
2023. máj. 16. 20:22
 10/13 anonim ***** válasza:
Azt értsd meg, hogy a bipoláris vagy borderline, az nem hétköznapi. Az elhúzódó, mély és nagas.
2023. máj. 16. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!