Ma voltam pszichológusnál beszélgetni, azzal ment el egy csomó idő hogy a gyógyszereken beszélgettünk, hogy ő szerinte a Xanaxot le kellene csökkenteni stb. Köszönöm nagyon jól vagyok a gyógyszereimmel. Ez nem az ő kompetenciája, miért okoskodik?
Figyelt kérdés
2023. máj. 8. 16:12
1/9 anonim válasza:
Akkor egyszerű!
Ha nem az Ő "kompetenciája", akkor ne kérj XANAX felírást.
Ha nem Ő a kompetens abban amivel kezel, akkor...?!?
2/9 anonim válasza:
Szóval azon háborodtál fel, hogy nem akar pszichotikumokkal tömni, hogy idős korodra az impulzusokat kiölve (gyógyszerek által) az agyadból ne egy vegetáló növény legyen?
Hosszú túra lesz, mire kilábalsz..
3/9 A kérdező kommentje:
Olvassátok el, pszichológus...
Nem Xanax felírásért voltam nála nyilván...
2023. máj. 8. 16:54
4/9 A kérdező kommentje:
Nekem orvosok állították be így a gyógyszereim, nyilván nem véletlenül
2023. máj. 8. 16:55
5/9 anonim válasza:
Az orvos mindig gyógyszert fog ajánlani, ez a szakterülete. A pszichológus meg anélkül próbál helyrerakni. Az, hogy neked az a standard állapot, hogy gyógyszert szedsz és nem akarsz rajta változtatni viszont már aggasztó.
6/9 A kérdező kommentje:
Nem ismeritek a körülményeket. Kerületet szedek, Rexetin, Helex SR
Szkizofrénia a.diagnózisom
Szenvedtem eleget mindenféle tünettel
Örülök hogy jól be van állitva a gyógyszer
2023. máj. 8. 17:13
7/9 A kérdező kommentje:
Kerület=kvetiapin
Minden évben kórházba kerülök szinte
2023. máj. 8. 17:14
8/9 anonim válasza:
Sajnálom, neked kell érezni. JObbulást!
9/9 anonim válasza:
A pszichológus az emberi érzelmi, hangulati működések oldaláról közelíti meg a problémát, a pszichiáter az orvosilag megközelíthető (gyógyszeres) beavatkozás oldaláról. A kétféle megközelítés nem feltétlenül fedi le egymást tökéletesen. A pszichológus folyamatosan kénytelen olvasni a vonatkozó szakirodalmat, ahol időnként újabb megközelítési szempontok merülnek fel, míg a pszichiáter orvos a kezelés tekintetében kénytelen igazodni a vonatkozó szakmai protokolhoz és attól nem térhet el. Mivel pontos műszeres mérés az ő szakmai területén nem lehetséges, ezért nem is tudja igazán pontosan felmérni egy adott gyógyszer adagolásának finomabb részleteit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!