A terápiák nincsenek kissé túlhypeolva? Miért hisszük azt, hogy valakinek van papírja és csomó pénzt fizetünk neki akkor egy fogyasztó képes embert farag belőlünk?
Ahhoz képest hogy hosszú évekig kell tanulniuk keményen, sokuk kőbunkó és én érettségivel okosabbnak éreztem magam náluk, sőt még a szókincsem is nagyobb volt
Pedig nekem sosem lesz diplomám, mert olyan beteg vagyok fejben, hogy a gimi is nehéz volt…
3-as igen, van ilyen is, de ez minden szakmáról elmondható, vannak hülyék.
Én valószínűleg szerencsés vagyok, mert elsőre olyat találtam, akivel jól megértük egymást és sokat segített nekem.
Az a baj a terápiával, hogy egy fizetett szolgáltatás. Ergo sosem fogja azt megadni amire szüksége lenne valójában az embernek. Vagyis nem többet, mint amit egyszeri befektetéssel egy diktafon.
Szerintem is túl van hype-olva a pszichológus.
Tudod, van az a régi vicc, hogy emberünk lerobban az út szélén, sehogysem tudja beindítani az autót, nincs mit tenni, hívja a szervizt. Rövidesen ki is ér a szaki, benéz a motorháztető alá, fog egy kis kalapácsot, rávág a motor oldalára, mire az azonnal beröffen. Ezek után közli:
- 21000 forint lesz.
- 21000 egy darab kalapácsütésért? - akad ki a sofőr.
- Nem uram, az ütés egy ezres. A többit azért kapom, mert tudtam, hová kell ütni.
Ugyanez a helyzet lehet egy pszichológusnál is. Ott sem a papír a lényeg, hanem a tudás, ami mögötte van (a legtöbb esetben).
"Én génterápiára mennék csak sajnos az még nincs"
Hogyne lenne? A 21. század egyik legjelentősebb vívmánya:
7 mondjuk ezt a viccet az kéne alakítani egy kicsit, hogy a pszichologusokra is igaz legyen.
Mondjuk kijön a szerelő, nezelodik, kikerdezi mikori az autó, kik voltak az előző tulajok, aztán azt mondja hu, ezt most nem lehet meg megjavítani, legyen türelemmel.
A következő alkalmakkor hoz egy-ket szerszámot, hogy tessék, ezekkel lehet, hogy meg lehet szerelni. Neki állsz szerelni. Néha azt mondja a háttérből h "ahamm".
Mikor már elég régóta szereled, de csak nem megy az autó, akkor a többiek azt mondják, hogy lehet hogy ez az autószerelő nem passzol hozzád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!