Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A terápiák nincsenek kissé...

A terápiák nincsenek kissé túlhypeolva? Miért hisszük azt, hogy valakinek van papírja és csomó pénzt fizetünk neki akkor egy fogyasztó képes embert farag belőlünk?

Figyelt kérdés
Mert erről szól a terápia, nem vagy egy jó fogyasztó, majd a szakember egy jó fogyasztót varázsol belőled. Jártam már nem egy terápiára és semmi eredménye nem volt. Ellenben, ha egy jó társaságban vagyok mindig fejlődök valamennyit személyiségileg. Tehát nem a papír és a szakembereskedés a lényeg, hanem az, hogy szeretteteljes közegben légy.
2022. júl. 19. 13:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
68%
Nem erről szól a terápia. És azért, mert hosszú évek kemény tanulása előzi meg azt, hogy valaki pszichológus legyen. Van, akinek elég a szeretetteljes közeg. Neked igen, szerencsés vagy. Másnak meg több kell.
2022. júl. 19. 13:33
 2/11 anonim ***** válasza:
34%
A terápia olyan, mint a lélekgyógyászat Teslája, a tudomány jelenlegi csúcsa. Ha megfizeted, megkapod a maximumot, amit egy idegen érted tehet. Az őszinte barátokat és a szeretetteljes családot nyilván nem pótolhatja. 100 év múlva meg valószínűleg olyan véleménnyel lesznek a mai módszerekről, mint ahogy ma az elektrosokkról gondolkodunk. :)
2022. júl. 19. 13:37
 3/11 anonim ***** válasza:
54%

Ahhoz képest hogy hosszú évekig kell tanulniuk keményen, sokuk kőbunkó és én érettségivel okosabbnak éreztem magam náluk, sőt még a szókincsem is nagyobb volt

Pedig nekem sosem lesz diplomám, mert olyan beteg vagyok fejben, hogy a gimi is nehéz volt…

2022. júl. 19. 13:40
 4/11 anonim ***** válasza:
68%

3-as igen, van ilyen is, de ez minden szakmáról elmondható, vannak hülyék.

Én valószínűleg szerencsés vagyok, mert elsőre olyat találtam, akivel jól megértük egymást és sokat segített nekem.

2022. júl. 19. 13:42
 5/11 anonim ***** válasza:
67%

Az a baj a terápiával, hogy egy fizetett szolgáltatás. Ergo sosem fogja azt megadni amire szüksége lenne valójában az embernek. Vagyis nem többet, mint amit egyszeri befektetéssel egy diktafon.

Szerintem is túl van hype-olva a pszichológus.

2022. júl. 19. 13:50
 6/11 A kérdező kommentje:
Én génterápiára mennék csak sajnos az még nincs. Az hasznos terápia lenne.
2022. júl. 19. 13:54
 7/11 anonim ***** válasza:
60%

Tudod, van az a régi vicc, hogy emberünk lerobban az út szélén, sehogysem tudja beindítani az autót, nincs mit tenni, hívja a szervizt. Rövidesen ki is ér a szaki, benéz a motorháztető alá, fog egy kis kalapácsot, rávág a motor oldalára, mire az azonnal beröffen. Ezek után közli:

- 21000 forint lesz.

- 21000 egy darab kalapácsütésért? - akad ki a sofőr.

- Nem uram, az ütés egy ezres. A többit azért kapom, mert tudtam, hová kell ütni.

Ugyanez a helyzet lehet egy pszichológusnál is. Ott sem a papír a lényeg, hanem a tudás, ami mögötte van (a legtöbb esetben).

2022. júl. 19. 13:55
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
A genterapiaval lehet úgy járnál mint az a híresen torz arcú színésznő a plasztikaval :D itt egy kis javítás ott egy kis felvarras aztán a végén rosszabb mint volt.
2022. júl. 19. 13:56
 9/11 anonim ***** válasza:

"Én génterápiára mennék csak sajnos az még nincs"

Hogyne lenne? A 21. század egyik legjelentősebb vívmánya:

[link]

2022. júl. 19. 14:00
 10/11 anonim ***** válasza:
79%

7 mondjuk ezt a viccet az kéne alakítani egy kicsit, hogy a pszichologusokra is igaz legyen.

Mondjuk kijön a szerelő, nezelodik, kikerdezi mikori az autó, kik voltak az előző tulajok, aztán azt mondja hu, ezt most nem lehet meg megjavítani, legyen türelemmel.

A következő alkalmakkor hoz egy-ket szerszámot, hogy tessék, ezekkel lehet, hogy meg lehet szerelni. Neki állsz szerelni. Néha azt mondja a háttérből h "ahamm".

Mikor már elég régóta szereled, de csak nem megy az autó, akkor a többiek azt mondják, hogy lehet hogy ez az autószerelő nem passzol hozzád.

2022. júl. 19. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!