Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Egy biporális mondjon le az...

Egy biporális mondjon le az élet minden öröméről?

Figyelt kérdés

Frissen diagnosztizált biporális vagyok. A bogyóimat vagy egy hete szedem. Nem ihatok alkoholt. Elvileg a kávéról és az egészségtelen ételekről is le kell mondani, mert egy biporálisra rosz hatással vannak.

Enni kell a kizárólag egészséges ételeket, a koffein és cukormentes dolgokat kell inni és fontos, hogy sportoljon. Akkor is sportolni kell, ha inkább sírni lenne kedvem.

Ez mind jó. Életben tartják a testet. De a lélekkel mi lesz? Ha le kell mondani az élet minden öröméről, akkor mi marad? Egy életképes üres test lélek és érzelmek nélkül?

2023. máj. 4. 12:44
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
61%
Ahogy írták, véletlenül se hagyd abba,én is megjártam a poklot emiatt. Rólam se mondják meg,hogy bajom van,reggel punnyadtka vagyok de ki nem lol iszok kávét ,néha kólát ennyi. Energiaitalt nm ajánlom hosszabb távon a szívnek nm tesz jót. Most pl. Maniasabb vagyok,de már jól kezelem,ilyenkor lemozgatom magam, aztán egy csoki belefér.de amúgy nagyon jók a gyógyszereim, olyan traumákat éltem át tavaly,hogy csak ezekkel bírtam aludni és funkcionálni. Még egy jó tanács: ne híreszteld magadról ,hogy bipoláris vagy, simán bolondnak fognak nézni, stigmàt raknak ránk sajnos. Írj naplót melyik nap, hogy vagy. Pl en tudom mikor mitől leszek depisebb és tudom mi az ellenszere. De a középutat kell megtalálni a nyugalmat. nekem nm hiányzik se a pia se a drog, azt nm is próbáltam,se cigi.
2023. máj. 4. 19:13
 12/23 A kérdező kommentje:
Úgytűnik én is megjártam a poklot. Éjjel dolgozok és a gyárban jutott eszembe, hogy elfelejtettem bevenni a regeli hangulatstabilizálót. De az estit se hoztam el.
2023. máj. 5. 00:25
 13/23 A kérdező kommentje:

Reggel bogyóztam ki a piruláimat, de valami hiányzott. Nem jöttem rá, hogy mi az. Aztán elszomorodtam, kicsit bedepiztem, több órát sírtam, hogy értelmetlen az életem. Közben, hogy megnyugodjak, elkezdtem ököllel verni a combom. De nem ilyen himihumi módon. Öszeszorítottam a szemem, a szám és bent tartottam a levegőt, hogy minnél nagyobb fájdalmat viseljek el. Aztán erősen ököllel vertem a combom, adig amíg elviselhetetlen nem lett. Pihentettem 10 percig, majd újrakezdtem. 6x csináltam meg. A hatodik uátán éreztem, hogy ez kevés. Többet akarok. Van egy jó széles övem. Betömöm a szám konyharuhával és az övvel verhetem a combom. Az öv úgyis gyerek nevelő eszköz, szóval a fájdalmon kívül más kárt nem tehet.

De ezt az övvel verést már nem tettem meg, mert egy barátom mondott valamit ami jókedvre derített. Abbahagytam a verést és a sírást is. Este mielőtt mentem a munkába éjjelre, néztem a lamolepet, hogy ezt kell vinni vagy nem? Aztán arra gondoltam, hogy ezt lefekvés előtt kell szedni. Az öszes korábbit úgy kellett. Úgyhogy nem vitem. Aztán a munkahelyen jöttem rá, hogy bakker elfelejtettem regel bevenni a lamolepet és azt nem is lefekvés előtt kell szedni, hanem regel és este.

Viszont a lábam fáj. Van rajta egy kis zöld folt is.

2023. máj. 5. 07:00
 14/23 anonim ***** válasza:
51%

Mit szedsz?

Kis mennyiségben kávézok, cukros ételt is eszek. Nem okoz bajt.

2023. máj. 5. 12:02
 15/23 A kérdező kommentje:
Lamoped. 200 mg. Én is kávézok, édességezek, de elvileg ez emeli a hangulatingadozás esélyét és csökenteni, vagy elhagyni kéne.
2023. máj. 5. 12:07
 16/23 anonim ***** válasza:
0%
Telefonodba rakj értesítőt, mikor mit kell bevenni. Írd le papírra legyen nálad mindig. Majd megszokod a gyógyszer kiosztását, vannak kis tegelyek is,amivel magaddal viheted a gyógyszereket.
2023. máj. 5. 17:13
 17/23 A kérdező kommentje:
A frontin tégelyes. Azt simán hordom. A lamoped viszont leveles és nem biztos, hogy jó kicsomagolni és átrakni tégelybe. Azt olvastam, hogy ezt meg kell beszélni gyógyszerésszel, mert lehet romlik a gyógyszer minősége ha nem gyári csomsgolásbsn van.
2023. máj. 6. 06:40
 18/23 anonim ***** válasza:
47%

Nekem van ilyen kis mini neszeszerem.

Ott van mindenféle gyógyszer. Megfázásra, fájdalomcsillapító stb.

Oda rakom be ezeket is. Levágok a palettából 2-3 db-ot és akkor így mindig velem van. Az elején érdemes úgy levágni, hogy a hátulján láthatóan rajta legyen a gyógyszer neve, nehogy összekeverd valami mással.

2023. máj. 6. 07:40
 19/23 anonim ***** válasza:
0%
Azért az egy nagyon nagyon fontos dolog, hogy kábé lósz.rt sem ér az egészséges étkezés és sport és kávémentes élet, ha éjszaka dolgozol... Ezt nem mondta senki?
2023. máj. 6. 11:13
 20/23 A kérdező kommentje:

Nem. Csak olvastam ezeket. A coffein, egészségtelen étel és mozgásszegény életmód növeli a hangulatingadozást. Ha úgy élek mint egy versenysportoló, az csökkenti.

A táskámban van egy gyógyszeres zacskó. Vagy 8 féle gyógyszer van benne ami bármikor kellhet. A zacskón kívülre csak úgy a táskába raktam a frontint és a lamolepet.

2023. máj. 6. 12:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!