Egy biporális mondjon le az élet minden öröméről?
Frissen diagnosztizált biporális vagyok. A bogyóimat vagy egy hete szedem. Nem ihatok alkoholt. Elvileg a kávéról és az egészségtelen ételekről is le kell mondani, mert egy biporálisra rosz hatással vannak.
Enni kell a kizárólag egészséges ételeket, a koffein és cukormentes dolgokat kell inni és fontos, hogy sportoljon. Akkor is sportolni kell, ha inkább sírni lenne kedvem.
Ez mind jó. Életben tartják a testet. De a lélekkel mi lesz? Ha le kell mondani az élet minden öröméről, akkor mi marad? Egy életképes üres test lélek és érzelmek nélkül?
Neeem, dehogy kell lemondanod minden ilyenről.
A gyógyszerszedés eleje nagyon húzós. Egyrészt azért mert nagyon elnyomnak másrészt meg meg kell barátkoznod a diagnózissal. Én 2 héten keresztül bőgtem miatta, pedig sejtettem már előtte is, hogy az vagyok.
Kávét ugyanúgy iszok. Alkoholt is ugyanúgy iszok aztán nem veszem be este a bogyóm. Ha egy nap kimarad nem a világ vége.
Nekem kb fél év volt amire kistabilizálódtam nagyjából, kitapasztaltam, hogy mit szabad, mit nem.
Viszont nálam a gyógyszer igaz segített, de nekem is rengeteg munkám van abba, hogy egy kívülálló meg se mondja rólam, hogy az vagyok. Nagyon sok könyvet olvastam, hogy hogyan lehet javítani a helyzetemen. Ha pl. nagyon lent vagyok és kiakadok, hogy ennyi kész vége, akkor hívjak fel valaki közelállót vagy akár a dokimat.
De az első fél év nekem nagyon durván nehéz volt. A gyógyszerek miatt olyan voltam mint egy zombi, a hangulatom is romokban volt. Nem találtuk meg a jó gyógyszer kombót sem.
Csak adj magadnak időt és tényleg rakj bele munkát, hogy jobban legyél.
+egy kis jó tanács:
Gyógyszert szedsz, egy idő után elhiteted magaddal, hogy áhh neked semmi bajod nem is kell gyógyszer, biztos csak túlreagáltad régebben.
Nehogy leállj a gyógyszerekkel magadtól, mert csúnya vége lesz.
Én belefutottam ebbe a hibába 3-szor…
De a mai napig néha néha előjön már csak gondolat szinten, hogy hát semmi bajom minek a gyógyszer. Pedig nagyon egyértelműen bipoláris vagyok.
Kitartást neked! ❤️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!