Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy tudom legyőzni a szorongá...

Hogy tudom legyőzni a szorongásom?

Figyelt kérdés

ha szóba kell elmesélnem, mondanom valamit egyszerűen nem tudok megszólalni... lángvörös leszek, kiver a víz néha még szédülök is... ha mégis akkor hülyeségeket beszélek és attól félek (kb. 7 éve) hogy kinevetnek...

de ha írásban kell teljesítenem semmi...

2010. okt. 9. 21:00
 1/6 anonim válasza:
Nem biztos, hogy így van, de szerintem ezt hívják ördögi körnek. Minél erősebb a szorongás, hogy valami hülyeséget mondasz, és aztán nevetni kezdenek rajtad, annál inkább leblokkolsz. Ennek köszönhetően pedig legközelebb még jobban félsz, és még erősebbek lesznek a tünetek. Próbálj meg lazítani, és egy kicsit kevésbé komolyan venni magadat, és a többi embert, bár tapasztalatból tudom, hogy ezt mondani könnyebb, mint megtenni. Ha nagyon zavar, menj el pszichológushoz, vagy próbáld ki az autogén tréninget.
2010. okt. 9. 21:33
 2/6 anonim ***** válasza:
Az előző válaszolóhoz én is csatlakoznék: tanuld meg az autogén tréning módszerét.
2010. okt. 10. 12:28
 3/6 Neonhal ***** válasza:

Mi van, ha kinevetnek? Összedől a világ? Erre kell gondolni!

Én is küzdöttem ilyen gondokkal. 2 dolgot mantráztam magamban: "az ő dolguk, mit gondolnak rólam! Az én dolgom, hogy elmondjam amit akarok, és tegyem a dolgom a lehető legjobban." Igyekszem a saját mondandómra és a mozdulataimra koncetrálni, nem az esetleges reakciókra. A legfontosabb mindezt áhitatosan gyakorolni, és előbb-utóbb megjön a várva-várt eredmény.

2010. okt. 10. 20:16
 4/6 A kérdező kommentje:

pszichológus???

bocs de jártam több mint 1 évig de nem használt semmit...

próbáltam kizárni a többi embert de akkorse lett jobb...

akkor marad így ahogy van...

2010. okt. 11. 16:26
 5/6 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat!!!
2010. okt. 11. 16:26
 6/6 anonim ***** válasza:

Akkor nem a megfelelő szakemberhez jártál, ha egy év alatt nem volt semmi előre lépés.

Autogén tréning.

Kognitív viselkedésterápia.

Mindkettő szóba jöhet.

2010. okt. 16. 01:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!