A pszichológusok utána szoktak nézni dolgoknak, amiket a kliens említ?
Pl ha beszélgetések során a kliens megemlít egy filmet, helyet, iskolát stb.
Csak mert magamból kiindulva, én tuti rákeresnék.:D
Nem.
Az egesz egy szinjatek a reszerol hogy elhitesse veled, hogy erdekli az amit mondasz, de amint kilepsz az ajton es atadod a 20 000 forintot, mar ra 5 percre a nevedre sem fog emlekezni ha most mesz eloszor.
Aztan mar jon is a kovetkezo betege, akivel ugyanugy elhiteti, ugyanugy atveszi a 20 000 forintot.
Es van kb egy nap 5 - 7 betege. A nap vege meg mar rad nem is emlekszik csak ha visszanezi a lapokat ha irogatott egyaltalan.
Semmi rosszindulat, csak ez igy mukodik.
O nem a haverod/baratod, hanem egy szakember, mint mondjuk egy vizszerelo, csak gyakrabban latod es az a dolga egyreszt hogy olyan iranyu kerdeseket tegyen fel, hogy egy megbizhato kornyezetben erezd magad vagy valamiert kivancsi ilyen infora professzionalis aspektusbol.
Szerintem simán előfordulhat, de mire eljutnak odáig, hogy terapeuták legyenek, addigra már kiképezték őket annyira, hogy ne legyenek gondjaik a határtartással, azaz vannak íratlan szabályok, amiket be kell tartani, és ők ezeket jó eséllyel be is tartják. Az egyik ilyen, hogy nem stalkerkedhetnek a kliens után a közösségi oldalakon, nem léphetnek vele a rendelőn kívül semmilyen kapcsolatba, stb. Ha a terápia szempontjából releváns egy film, akkor utánanézhetnek, hogy tájékozódjanak és jobban megértsék a pácienst.
Az első hozzászólónak elég sok rossz tapasztalata lehetett, hogy ilyen elképzelése van a terapeutákról: ellopják a pénzét. A nagy számok törvénye alapján egészen biztosan van ilyen, de általánosítani nem lehet. Nyilván nem fognak minden apróságra emlékezni, hogy pl. mi volt a teknősödnek a neve, de ez nem is elvárható.
1-es: pszichológusként mondom, hogy nem így működik.
Kerdező: annal sokkal több infót kapoky hogy mindennek ztananezzek de sok erdekeset tanultam mar a kliensektől
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!