Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A pszichológusok utána szoktak...

A pszichológusok utána szoktak nézni dolgoknak, amiket a kliens említ?

Figyelt kérdés

Pl ha beszélgetések során a kliens megemlít egy filmet, helyet, iskolát stb.

Csak mert magamból kiindulva, én tuti rákeresnék.:D

2023. ápr. 20. 09:26
 1/5 anonim ***** válasza:
70%

Nem.

Az egesz egy szinjatek a reszerol hogy elhitesse veled, hogy erdekli az amit mondasz, de amint kilepsz az ajton es atadod a 20 000 forintot, mar ra 5 percre a nevedre sem fog emlekezni ha most mesz eloszor.

Aztan mar jon is a kovetkezo betege, akivel ugyanugy elhiteti, ugyanugy atveszi a 20 000 forintot.

Es van kb egy nap 5 - 7 betege. A nap vege meg mar rad nem is emlekszik csak ha visszanezi a lapokat ha irogatott egyaltalan.

Semmi rosszindulat, csak ez igy mukodik.

O nem a haverod/baratod, hanem egy szakember, mint mondjuk egy vizszerelo, csak gyakrabban latod es az a dolga egyreszt hogy olyan iranyu kerdeseket tegyen fel, hogy egy megbizhato kornyezetben erezd magad vagy valamiert kivancsi ilyen infora professzionalis aspektusbol.

2023. ápr. 20. 09:36
 2/5 anonim ***** válasza:
49%
Nem
2023. ápr. 20. 09:45
 3/5 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem simán előfordulhat, de mire eljutnak odáig, hogy terapeuták legyenek, addigra már kiképezték őket annyira, hogy ne legyenek gondjaik a határtartással, azaz vannak íratlan szabályok, amiket be kell tartani, és ők ezeket jó eséllyel be is tartják. Az egyik ilyen, hogy nem stalkerkedhetnek a kliens után a közösségi oldalakon, nem léphetnek vele a rendelőn kívül semmilyen kapcsolatba, stb. Ha a terápia szempontjából releváns egy film, akkor utánanézhetnek, hogy tájékozódjanak és jobban megértsék a pácienst.

Az első hozzászólónak elég sok rossz tapasztalata lehetett, hogy ilyen elképzelése van a terapeutákról: ellopják a pénzét. A nagy számok törvénye alapján egészen biztosan van ilyen, de általánosítani nem lehet. Nyilván nem fognak minden apróságra emlékezni, hogy pl. mi volt a teknősödnek a neve, de ez nem is elvárható.

2023. ápr. 20. 10:17
 4/5 anonim ***** válasza:

1-es: pszichológusként mondom, hogy nem így működik.

Kerdező: annal sokkal több infót kapoky hogy mindennek ztananezzek de sok erdekeset tanultam mar a kliensektől

2023. ápr. 22. 01:27
 5/5 anonim ***** válasza:
A "te világod" érdekli. Nem szempont, hogy mik a "tények". Egy esetben nézett utána az agyturkász annak, amit mondtam. Egy feminista beállítottságú hölgy volt. Én azt állítottam, hogy volt olyan feminista tüntetés, ami teljes közönybe fulladt. Utána nézett. A NANE tüntetése volt
2023. máj. 28. 09:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!