Szoktatok a pszichológusotoknak észrevételeket megfogalmazni őróla?
Sok pszichológus használja azt a módszert, hogy egyszerű észrevételekben megfogalmazzák, milyennek látják a klienst, visszajelzéseket adnak neki.
Kliensként te adsz valaha ilyen visszajelzést a pszichológusodnak?
En is adtam visszajelzest. Volt, hogy pozitivan nyilatkoztam, hogy miket vesz eszre, jo a humorerzeke, jo meglatasai vannak es vag az esze. Volt, hogy jeleztem: rosszul esett a viselkedese (azon az eseten o is gondolkodott). Volt, hogy direkt kerdezte, hogy elem meg a kozottunk levo kapcsolatot, vagy hogy szerintem kozottunk hogyan epul a bizalom. Amikor befejeztük a terapiat, kert visszajelzest is, akkor mondtam nehany kritikat is (tul sokat akart/unk, es nem volt mindenre ido).
Ezeket soha nem vette magara, hanem epitonek fogta fel. Nagyon jo volt ugy kommunikalni valakivel, aki nem visszatamad a kritikara, nehezsegek eseten, hanem nyugodtan megerteni akarja az allaspontomat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!