Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mindent elmondtok a pszichológ...

Mindent elmondtok a pszichológusotoknak?

Figyelt kérdés

A kérdés azoknak szól, akik járnak pszichológushoz.

Mondjuk 5-10 alkalom után még vannak olyan dolgok, amiket szándékosan nem mondtatok el, mert féltek a reakciójától, a szégyenérzéstől vagy ilyesmi?

Teljesen őszinték vagytok vele, soha nem hazudtatok semmiben?

2022. febr. 19. 21:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem van olyan tema, amit meg nem mondtam el, mert nem volt olyan a kontextus, hogy elmondjam neki. De tervezem, hogy beavassam abba is. Amugy mindenben oszinte vagyok.
2022. febr. 19. 21:22
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen őszinte vagyok vele. Egy év terápia után jutottam arra a szintre, hogy már tényleg mindent el merek neki mondani. Az 5-10 alkalom nálam egyáltalán nem elég a teljes bizalom kialakulásához.
2022. febr. 19. 21:47
 3/11 A kérdező kommentje:

Egyébként ki milyen ok miatt jár pszichológushoz?

Milyen gyakran? Hetente/havonta?

2022. febr. 19. 22:07
 4/11 anonim ***** válasza:
Én 9 alkalmon vagyok túl. Még nem mindent mondtam el. Sok dolgot szégyenlek. Kell még idő, hogy mindenről tudjak neki beszélni.
2022. febr. 19. 22:07
 5/11 anonim ***** válasza:
Hetente járok. Ritkábban nem éri meg. A négyes vagyok.
2022. febr. 19. 22:10
 6/11 anonim ***** válasza:
Gyerekkori traumák, depresszió és szorongás miatt. Hetente járok. (2#)
2022. febr. 19. 23:40
 7/11 anonim ***** válasza:
És segít? Vagy miért jó ilyen gyakran járni?
2022. febr. 20. 05:08
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Mindent elmondok neki, ha esetleg valamit még nem mondtam volna el, akkor maximum csak azért nem, mert nem került szóba. Hetente járok, borderline, depresszió, és szorongás (meg talán OCD, erről mostanában kezdtünk el beszélni) miatt.

#7: Igen, segít. Egyelőre még nem érzek hosszútávú hatást, viszont én DBT-re járok (a csoport még nem indult el, még csak egyéniben kezdtük el), és nagyon hasznos. Nem járok régóta, de már most is sokmindent tanultam. Úgy alapvetően a pszichológiáról, ezáltal saját magamról is. Bár saját magamat még nyilván nem sikerült teljesen megfejtenem, különben nem járnék, de érzem, hogy haladok.

2022. febr. 20. 10:03
 9/11 anonim ***** válasza:
En 8-9 alkalommal voltam idaig, oktobertol jarok hozza, kb. 2 hetente. Sajnos tele van paciensekkel, igy tud beszoritani engem is. En szorongasos tunetekkel fordultam hozza, meg ilyen eletkozepi valsaggal, elegge megvaltozott az eletem a covid alatt/utan, ezeket segit feldolgozni. En elvezem, segit a biztonsagerzetemen.
2022. febr. 20. 12:45
 10/11 anonim ***** válasza:
Nem
2022. márc. 25. 12:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!