Hogyan lehet megtudni, hogy értelmi fogyatékossággal küzdök?
A pszicháterek nem állapították meg (lehet csak kímélni akartak ezzel), viszont tudom, hogy vmi nem klappol velem. Nagyon nehezen tanulok új dolgokat és kedvem sincs hozzájuk, a nehézkes felfogóképességemből adódóan. Ez pedig sok szorongással társul, például egy munkahelyen (már ahol tudok dolgozni).
Az iskolában is kész csoda, hogy egyszer sem buktam meg, de visszanézve a jegyeimet, már akkor ki lehett volna deríteni, hogy nem vagyok kész a társadalom elvárásaira és a munka világára sem.
Már mentem több orvoshoz is, eredménytelenül.
Plusz beléptem egy német csoportba is, ahol fogyatékkal élő embereket segítenek (elvileg), hogy ha itthon nem is, akkor lehet ott jobbak a lehetőségek, de érdemleges választ ott se kaptam.
Ahogy te is írtad, én is olvastam pl. egy angol nyelvű cikket, ahol leirták, hogy nekünk segítséget kellene nyújtani, munka terén stb. De hiába, ott lehet máshogy megy.
Egy rövid Google keresés eredménye:
"Borderline Intellectual Functioning is characterised by below average IQ but above that for a diagnosis of Intellectual Disability. This is a very vulnerable group of people who often go unrecognised as having support needs."
Egyébként jó, hogy valaki legalább tartja a lelket bennem, köszönöm szépen. 🙏🙏🙏
"Borderline diagnózist viszont csak pszichológus vagy pszichiáter adhat, tudtommal"
Szerintem erre a diagnózisra 75-ös össz eredménnyel alapból "kvalifikált" vagyok és ez a zárójelentésen szerepel is. Nem tudom neked mennyit mondtam el/mit tudsz az esetemről (annyi emberrel beszéltem már erről) , de voltam a pszichiátrián, ott került ez a szám megállapításra.
én eddig egy csomó online ingyenes/fizetős tesztet kitöltöttem már éd átlagban 110 pontot értem el, volt hogy 125 fölötti értékeket értem el és volt mikor egyszer becsúszott a 89 😣
Mégis az pszichiáterem középsúlyos értelmi fogyatékosságal diagnosztizált...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!