Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az éjszakás műszak mennyire...

Az éjszakás műszak mennyire káros?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 11. 13:18
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
89%
Szia! Egy baràtom évekig Taxizot, mindig csak este reggelig. Az eredménye az lett, hogy kapott egy szivinfarktust!
2023. máj. 13. 01:30
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem régen néztem , hogy Amerikába pl temető műszaknak hívják az éjszakai műszakot ( nem véletlenül ) öregit, az agy nem pihen , kihat az idegrendszerre , emésztésre mindenre . Az ember nem éjszakai “állat” testünk az éjszakai alvásra van berendezkedve. Hiába éjszakai bagoly valaki , jobban viseli de hosszútávon őt is tönkreteszi.
2023. máj. 15. 20:16
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Egy ébren töltött éjszaka 5 napot elvesz az ember életéből. Vasutasok vagyunk, idősebb kollégáim nem igazán érik meg a nyugdíjat :( Öt éve csinálom, öregedtem vagy tíz évet. Sokan trombózist, szívrohamot kapnak, cukrosak lesznek, magad vérnyomásosak stb Az ember nem éjszakai állat.
2023. jún. 4. 22:16
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

12.-es válaszoló tökéletes választ adott !

plusz létezik a cirkadián ritmus (élettani napszaki ritmusának) nevezzük azokat a biológiai folyamatokat, melyek szabályos napszaki ritmus szerint ismétlődnek. Ezek a folyamatok általában egy nap köré rendeződnek,ha ez a folyamat hosszú távon megszakad az életveszélyes lesz.

2023. jún. 5. 16:12
 15/18 A kérdező kommentje:
Ez durva!!
2023. jún. 5. 16:15
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Én 9-10 órákat alszok és az az eredménye hogy fiatalabbnak nézek ki a koromnál és szinte soha nem vagyok fáradt, az éjszakai műszakot nem vállálnám be, tök mindegy mennyit fizetnek, a pénz nem ér annyit hogy tönkretedd magad, a testre vigyázni kell.
2023. jún. 5. 18:57
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Én 4.5 évig dolgoztam úgy irodában, hogy napkelte előtt bent kellett lennem, napnyugta után (talán) mentem haza (néha érdemes volt elindulni haza..). Általában nap közben az egyik tárgyalóban aludtam pár órát. Mindezt heti 6 napon.

Fiatal voltam, erőnlétileg még bírtam, de mentálisan nagyon megviselt az, hogy soha nem láttam a Napot. Ez volt az, ami konkrétan kikészített. 20 éve volt, "kellett a pénz", kibírtam, de soha ilyet többet...

Később másik cégnél voltam fél évig állandó éjszakás. Ott csak 10-12 ora munka volt, az iroda tele ablakkal. Ott sokkal jobban bírtam, de csak azért, mert ott éjszakásban sokszor lehetett "pihentetni a szemem", nem volt sok a munka, így nappal többet tudtam ébren lenni.

A váltott műszak akkor is sz@r, ha nappali munka. A harmadik cégemnél nappali váltottban voltam papíron, de a kollegákkal elcserélgettük, így gyakorlatilag állandó műszakjaink voltak. Az normálisan bírható.

(Informatika)

2023. jún. 14. 18:43
 18/18 NTBS ***** válasza:
100%
Anyukámnak teljesen felborult a napirendje anno.
2023. jún. 15. 07:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!