Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért érez valaki legyőzhetetl...

Miért érez valaki legyőzhetetlen vágyat a videójátékok iránt egész életében?

Figyelt kérdés

31 éves férfi vagyok, tinédzserkorom ezzel ment el (napi akár 14 órák...). Aztán tartottam több mint egy évtizedes teljes szünetet (minden játékot kidobáltam), amikor szinte rá sem néztem semmilyen játékra, közben volt párkapcsolatom stb. Azért motoszkált a fejemben néha, hogy jó lenne kicsit játszani, sőt, 2x újra neki akartam kezdeni játszani, de akaraterővel azonnal csírájában elfojtottam ezeket a vágyakat.

Aztán tavaly pont ilyenkor vettem egy gamer gépet, újra el kezdtem játszani esténként 2 nagyon max 3 órát (mértem az időt közben). Újra belevetettem magam ebbe a világba, és iszonyat stressz ment le rólam ez 1 év alatt.

Ugyanis az egzisztenciám egyelőre igen gyenge, szülőkkel lakok, szóval igencsak frusztrált vagyok emiatt.

Természetesen folyamatosan kattogott az agyam, mekkora gáz, hogy felnőtt férfiként otthon este ezzel töltöm az időt, ezért nemrég eladtam az alkatrészeket a lehető legolcsóbban, hogy gyorsan megszabaduljak tőlük, így értelemszerűen most játszani sem tudok, és egy rakás pénzt veszítettem.

Most megint jár az agyam pár hét után, hogy miért lenne akkora bűn este egy kicsit kikapcsolódni, másrészt meg azonnal bevillan a kép, hogy mamahotelezek 30 felett a gép előtt...

Van valami módszer, hogy örökre megszabaduljak a videójátékok fogságából? Próbáltam más hobbikat, sportokat, de olyan a vonzalom, hogy egyszerűen nem bírom teljesen elfelejteni....

2023. márc. 31. 16:51
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
19%
Ezt a hülyeséget, utolsó. Neked nincs hobbid? Semmi szórakozásod? Sosem csinálsz semmit kedvtelésből? Szr egy megkeseredett élet lehet.
2023. márc. 31. 19:40
 12/14 A kérdező kommentje:

Igen, teljesen tisztában vagyok a marketing felépítésükkel, sajnos mégis beszívnak. A különféle skin-ek, megvásárolható plusz DLC-k, direkt úgy tálalják az ingyenes játékokat is, hogy aztán az ember többet elköltsön rá, mintha egyszer fizetett volna érte.

Plusz maga az atmoszféra, ami engem csábít, nekem a kedvenceim a középkori játékok, olyan élethűen adja vissza, hol tudnám így átélni azt a korszakot máshol?

Mégis szerintem a legjobb ebből kikeveredni örökre. Valami természetbarátabb hobbi jobb lenne, de "láncokkal fűz" magához a videójátékok atmoszférája.

Amíg az erdőt jártam, akkor is sóvárogtam utána ugyanúgy.

// Bár azt azért megnézném egy randin a reakciót, ha felmerül a hobbi téma, és valaki a videójátékozást mondja, valaki meg helyette az autótuningolást (igaz, semmilyen szinten nem érdekelnek az autók) :D //

2023. márc. 31. 19:47
 13/14 A kérdező kommentje:

Mert könnyebb kitölteni sajnos ezzel.

Valószínű, aki nagyon szereti az italt, ezért megy a kocsmába, mert ott rapid kapja a jó kedvet és szórakozást, mintsem egy könyvtárba olvasni mondjuk az űrkutatásról, reménykedve abban, hogy erre a pályára léphet.

Próbáltam én már komolyabb, szárazabb dolgokat is hobbinak, úgy belefásultam hogy ótvarabbul lettem, mint előtte.

Hiába akár lehetett volna belőle profitálni is, nem bírtam hobbiként űzni.

2023. márc. 31. 19:53
 14/14 anonim ***** válasza:
Mert jó játék. Fejlődő látváy, érdekes játékélmény, modern szociális háló, agresszió, kaland, horror, szex mindenféle hangulat, ezért jó.
2023. ápr. 12. 09:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!