Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit csináljak, ha egész...

Mit csináljak, ha egész eddigi életemben bántottak?

Figyelt kérdés
Ez kihatással van az életemre, személyiségemre, nincs önbizalmam, illetve pszichiáterhez kell járnom. Legyek én is agresszív? Álljak bosszút? Azt mondják, ha jót ad az ember másoknak, a jót kapja vissza. Ezt rohadtul nem így van, senkinek nem okoztam rosszat, mégis bántottak, csak mert vékony vagyok, stb.

2023. febr. 15. 10:01
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
88%

Nézz előre.

Tegyél jót (elsősorban magaddal), de ne azért, mert visszavársz valamit. Keménykedéssel, bosszúval nem lehet végigcsinálni az életet. Keress célokat, és valósítsd meg őket.

2023. febr. 15. 10:05
 2/17 anonim ***** válasza:
88%
Engem azért bántottak, mert kövér vagyok. Ne törődj velük!
2023. febr. 15. 10:08
 3/17 A kérdező kommentje:
De kell törődni, mert mások miatt lett rossz az életem, és ez egyfajta dühöt vált ki belőlem. Nem tudom csak úgy elfelejteni.
2023. febr. 15. 10:10
 4/17 A kérdező kommentje:
Egyébként pedig, ha előre megyek az életben, honnan tudjam, hogy nem fognak akkor is, ott is basztatni? Hogyan vágjak így bele?
2023. febr. 15. 10:13
 5/17 anonim ***** válasza:
83%
Az agresszió nem jó megoldás! A saját erődet is pazarolnád ezzel, amit más, értelmesebb dolgokra tartogass. Lépjed át a nem hozzád méltó dolgokat. Sokunkat, sokszor ér bántás. Tanulj, olvass, sétálj. Biztosan van, vagy lesz a környezetedben olyan ember, akivel érdemes beszélgetni. Idővel megtalálás a helyed. Ha, kicsit magányosnak érzed magad azt se kudarcként éljen meg. Jó dolog tud lenni az egyedüllét- azt tehetsz, amit szeretnél.
2023. febr. 15. 10:14
 6/17 anonim ***** válasza:
52%
most mennyi idős vagy? mi volt a bántás konkrétan? fiú vagy?
2023. febr. 15. 10:15
 7/17 anonim ***** válasza:
0%
*megtalálod
2023. febr. 15. 10:15
 8/17 anonim ***** válasza:
62%

"De kell törődni, mert mások miatt lett rossz az életem, és ez egyfajta dühöt vált ki belőlem. Nem tudom csak úgy elfelejteni."

. Az, hogy a jövőben mennyire lesz rossz emiatt, az jórészt rajtad múlik.

És az égvilágon semmit nem old meg, ha most igazságot akarsz: nem fog a múltad már változni, de a jövőd sem lesz tőle jobb.

"Egyébként pedig, ha előre megyek az életben, honnan tudjam, hogy nem fognak akkor is, ott is basztatni? Hogyan vágjak így bele?"

. Sehonnan. De azt honnan tudod, hogy ha pozitívan állsz hozzá, akkor nem lesz jobb? Nem lehet úgy élni, hogy "mi lesz, ha valami rossz lesz".

A rosszra fel lehet készülni, meg lehet tanulni kezelni a beszólásokat.

2023. febr. 15. 10:19
 9/17 anonim ***** válasza:
91%
Teljesen megértelek kérdező. A legrosszabb amit ilyenkor lehet javasolni az, hogy "ne törődj vele". Egész gyerekkoromban bántott a családom és szekáltak a suliban. Ez akkora trauma, amire nem lehet csak legyinteni. Nem lehet a szőnyeg alá besöpörni és elintézni annyival, hogy ne törődj vele. Igenis kell vele foglalkozni, mert nem igazságos, hogy azok akik évkig gyötörtek lelkileg most élik vidáman az életüket, mi pedig szenvedünk a mentális betegségeink miatt. Rohadtul dühítő, hogy lassan demenciás leszek a rengeteg szorongás és depresszió miatt, mikor gyerekként kiemelkedően intelligens voltam. Jogosan szeretnél bosszút állni. Akit nem bántottak az nem is tudja elképzelni, hogy mekkora károkat tud okozni egy emberben ez. Szóval ne, ne felejtsd el. Próbálj meg meggyógyulni, és ezt a dühöt használd arra, hogy soha többet ne tehessék meg veled ugyan ezt. Nem mondom, hogy valóban állj bosszút, mert sajnos a jog nem melletted fog állni, de a dühödet használhatod arra, hogy amikor legközelebb megpróbálnak szekálni, akkor kiállj magadért. Csak akkor fogsz tudni túllépni.
2023. febr. 15. 10:37
 10/17 anonim ***** válasza:
92%
Akkor is járj tovább pszichológushoz, amikor rendbejönnek a dolgok. Akkor kell igazán megerősítened a rezilienciádat, hogy ne kövesd el újra ugyanazokat a hibákat, ne bízz olyanokban, akik méltatlanok rá, de becsüld meg a barátaidat és amid van. Később is lesz basztatás, de ettől nem kell összetörnöd. A düh nagyon jó energiaforrás, fordítsd jóra: mutasd meg, hogy többet ki tudsz hozni magadból, mint amit gondoltak rólad. Asszertivitást tanulj és gyakorolj minden nap. Vannak rá kitűnő könyvek, talán csoportok is.
2023. febr. 15. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!