Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit csináljak, ha egész...

Mit csináljak, ha egész eddigi életemben bántottak?

Figyelt kérdés
Ez kihatással van az életemre, személyiségemre, nincs önbizalmam, illetve pszichiáterhez kell járnom. Legyek én is agresszív? Álljak bosszút? Azt mondják, ha jót ad az ember másoknak, a jót kapja vissza. Ezt rohadtul nem így van, senkinek nem okoztam rosszat, mégis bántottak, csak mert vékony vagyok, stb.

2023. febr. 15. 10:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
82%

"ezt a dühöt használd arra, hogy soha többet ne tehessék meg veled ugyan ezt"

. Ebbe lehet belerokkanni. Erre utal a leépülésed, amikor arról írsz, hogy "lassan demenciás leszek a rengeteg szorongás és depresszió miatt".

Lehet dühösnek lenni, de ki kell lépni a "bántott ember" szerepéből, nem lehet ezzel azonosuni, még akkor is, ha idealizáljuk, mint egy olyan éntudatot, ami erőt ad.

"a dühödet használhatod arra, hogy amikor legközelebb megpróbálnak szekálni, akkor kiállj magadért"

. Ezzel meg feleslegesen ámítod a kérdezőt. Az oldalon lévő kérdések többsége abból a frusztráltságból akad, hogy az ember tudja, őt bámtották, szeretne igazságot, és hogy elismerjék ezt azok, akik bántották. De ilyen szinte sosincs.

2023. febr. 15. 10:44
 12/17 anonim ***** válasza:
Mindenkit bántanak, meg kell tanulnod ezt feldolgozni.
2023. febr. 15. 12:26
 13/17 anonim ***** válasza:
Ha lett volna humorod saját magaddal szemben is (önirónia), akkor nem is bántottak volna, hanem velük együtt nevettél volna magadon. A humor nagyon fontos, mindent megold, felesleges dühhel válaszolni.
2023. febr. 17. 10:37
 14/17 Senior Séf ***** válasza:
Minden történés végeredményét a rá adott reakciód adja.
2023. febr. 20. 18:48
 15/17 anonim ***** válasza:
0%
Milyen bölcs vagy utolsó. Jár a taps.
2023. febr. 20. 19:04
 16/17 anonim ***** válasza:
Ezt hogy érted, 14-es?
2023. febr. 21. 07:54
 17/17 Senior Séf ***** válasza:

Úgy értem, kedves utolsó, hogy a lépcső mellett húzódó vascső ugyanúgy tekinthető korlátnak, mint kapaszkodónak. Hozzáállás kérdése.

Ha valaki beszól, és azt bántásnak veszed, az valóban destruktív hatással lesz rád. Ha viszont építő jellegű kritikát látsz benne, az a fejlődésedet is szolgálhatja.

2023. febr. 21. 17:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!