Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan lehet rávezetni valakit...

Hogyan lehet rávezetni valakit arra, hogy pszichológusra lenne szüksége?

Figyelt kérdés

Konkrétan a páromról van szó. Komoly önértékelési bajai vannak, emiatt ritkán képes beismerni akármilyen pici hibát is, ami elég tipikus az önértékelési gondokkal szenvedő embereknél.

Mégis, hallani sem akar pszichológusról. Nem azért, mert azt gondolja, hogy minden oké vele, hanem "majd megoldódik", meg ő amúgy is "humbug" dolognak tartja.

Őszintén bevallom, kicsit én is, de mivel látható, hogy mi ketten nem tudjuk megoldani a problémát, úgy gondoltam, hogy ideje lenne szakember segítségét kérni. Persze mennék vele, meg egy percig sem éreztettem vele, hogy "dilis" és azért kéne mennie (gyakori ellenérzés).

Ti hogyan érvelnétek, hogyan vennétek rá?

Tudom, ezt neki kell akarni, ne erőszakoskodjak, de nincs jobb ötletem, mint itt megkérdezni.

2023. márc. 28. 14:40
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
68%
Nincs itt akkor semmi gond, te szeretsz szenvedni. Összeillő páros.
2023. márc. 28. 19:30
 12/20 anonim ***** válasza:
54%
Mit akarsz te kéz a kézben egy olyannal aki semmibe sem vesz téged?
2023. márc. 28. 19:33
 13/20 anonim ***** válasza:
61%
Veled sem lehet könnyű az élet. Nem mindig van min dolgozni, sajnos eltűröd őt és viselkedését, de nem érzed magad jól, a leírásod alapján legalábbis. Valamikor meg kell tudni állapítani, hogy neked mennyi fér bele. Nem a másikat megváltoztatni, mert azt nem fogod tudni. És ő is próbálja nyilvánvalóvá tenni számodra, hogy nem tudsz mit tenni.
2023. márc. 28. 19:37
 14/20 anonim ***** válasza:
51%
Nevelőnőt fogadj mellé, ne pszichológushoz akard vinni!
2023. márc. 28. 19:39
 15/20 A kérdező kommentje:
Alapvetően jól érzem magam a kapcsolatban, nem tudom miért jön le ez itt bárkinek. Nem szenvedek. De van egy probléma, amire nagyon régóta nem találunk megoldást és tanácstalan vagyok. Természetesen a hosszútávú tervekbe bezavarna ez a probléma, hogy képtelen nyitottan állni egy vitában a másik álláspontjára. Ennyiről van szó, nem kell abszolútokban gondolkodni, hogy minden rossz, meg szenvedek...
2023. márc. 28. 19:40
 16/20 anonim ***** válasza:
61%
De ezen nem fog tudni változtatni, mert ilyen az alapszemélyisége. Megszoksz vagy megszöksz.
2023. márc. 28. 19:42
 17/20 A kérdező kommentje:

Az nem alapszemélyiség kérdése és kőbevésett dolog, hogy valaki nem tud felelősséget vállalni, önreflexív lenni. Ez egy hiányosság, egy fejlesztenivaló készség.

Feltételezem, hogy alacsony az önbizalma, az ilyen emberekre jellemző, hogy nem vállalják fel, ha hibáznak, mert akkor még kevesebbnek érzik magukat. Ezt nem csak miattam, miattunk kéne jól megdolgoznia, hanem a saját sorsa, boldogsága miatt is.

2023. márc. 28. 19:47
 18/20 anonim ***** válasza:
86%

Azért kérdezd meg azokat az ismerőseidet akik körében megfagy a levegő, mit tennének a helyedben. Hátha valamelyikük jót akar neked.

Nem értem, hogy lehetsz boldog valakivel aki társaságban folyamatosan aláz, otthon lehülyéz, de nem kell nekem mindent értenem, neked van igazad.

2023. márc. 28. 19:48
 19/20 anonim ***** válasza:
76%
Az az alapszemélyisége, hogy nem igényli ennek a megváltoztatását. Ez van.
2023. márc. 28. 20:04
 20/20 anonim ***** válasza:
33%
Értelmes gyerek lehet. Nyilvánvaló mikropénisz energiák, főleg hogy így ki is hangsúlyozza. Kábé hány év tehetetlenség után jutnál arra a következtetésre, hogy akkor neked kéne tiplizni?
2023. márc. 29. 06:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!