Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van értelme szedni ezt a...

Van értelme szedni ezt a gyógyszert ha már nem szorongok?

Figyelt kérdés

Szorongásra írták ezt a Ripedont de már jól vagyok. A szüleim erőltetik hogy szeggyem életem végéig. A szüleim terrorban tartanak hogy szedjem. Érdemes lehet abbahagyni?

Mert lehet hogy hosszabb távon bajt csinál? 3 éve szedem de már 2 éve tünetmentes vagyok.

2023. márc. 27. 18:01
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Reagáltam a többi antipszichotikumra is, de akatíziás voltam tőlük. Nagyon kevés Leponexet szedek: 12.5mg (fél tabletta, de megyünk majd le negyedre). Ez ilyen mennyiségben inkább dopamin növelő hatással bír a dokim szerint, mert bőven a terápiás dózis alatt vagyok.

Ez jött be. Szedtem risperidont, olanzapint, kariprazint és aripiprazolt is, de azokat nem szerette a szervezetem. Mindenkinek más a jó.

Skizoaffektívet írtak a papírra, de mondta a doki, hogy inkább egy ideiglenes pszichotikus állapot lehetett nálam extrém stressz miatt (kórházas sztori volt). Amilyen gyorsan kialakult, olyan gyorsan el is múlt. Sosem voltak skizofréniás tüneteim, depresszióval meg OCD-vel kezeltek előtte.

Amúgy meglepődsz, de nagyon sokan szednek klozapint.

2023. márc. 28. 11:11
 12/14 anonim ***** válasza:

Ja tudom.

De nem ertem miert mindenre a megoldas az antpszichotikum ami sokkal durvabb mint egy xanax, plane clozapine, haloperidol meg a hasonlok.

2023. márc. 28. 11:16
 13/14 anonim ***** válasza:

Mindegy melyik antipszichotikumot kapja a beteg. Akinek kell, annak kifejezetten pozitív a hatása. Akinek meg nem kell, annak káros. Ha értelmes a doki, akkor nem is írja fel, csak ha tényleg kell.

A haloperidol az ilyen jolly joker a kórházban. Az azonnal működik, ismert minden mellékhatása, stb. Ezért adják. Mondjuk én risperidonnal indítottam.

A klozapinnal sincs semmi baj. Messze a leghatásosabb antipszichotikum. Totál máshogyan működik mint az összes többi.

2023. márc. 28. 19:16
 14/14 anonim ***** válasza:

Igen ezt mondom en is. Akinek kell, ez volt az elso kommentem, hogy minek sima szorongasra felirni antipszichotikumot? Arra mas gyogyszerek kellenek

Ha neurotikus vagy akkor antidepresszansok vagy anxiolitukumok pl xanax

Ha pszichotikus akkor az elozoek + antipszichok.

De a clozapine egy eleg veszelyes cucc. Visszafordithatatlan feherversejt csokkenest okozhat, meg rengeteg mindent. Kint USA ban az elso fel evben heti verteszt kell. Gondolom itthon meg az sem kell. Ez van rogton az OGYEI oldalan feltuntetve a clozapine-nel.

Es latod ezert irtam, hogy te pl. akinek raadasul ezek szerint kell, akatasia-s lettel tole. Egy szorongasosnak minek felirni ilyet?

Az a baj az antiszichokkal hogy rengeteg olyan mechanizmusa van ami kb. egy celtalan nuklearis bomba.

Ilyen a regi haloperidol, clozapine.

Egyedul a quetiapine ami elfogadhato mert gyorsan lemegy a dopamine recepetorokrol szinte azonnal, ezert is hasznaljak antidepik melle, vagy altatonak - de ezt foleg az antihisztamin hatasa miatt is.

2023. márc. 28. 19:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!