Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Borderlineos vagyok és nem...

Borderlineos vagyok és nem bírok így tovább élni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Egy darab sz@rnak érzem magam azért aki vagyok, aki voltam a múltban és gondolom az embereknek is meg van rólam ugyanez a véleményük. Társaságban mindig szorongok és nem bírom elfogadni hogy én ki vagyok és jelen vagyok mert úgy érzem hogy mindenki lát, mindenki látja hogy mennyire elcseszett vagyok és mennyire gyűlölöm magam legbelül, mindenki tudja az érzéseimet. Úgy érzem nem bírok már tovább így élni. Ráadásul amiket tettem és mondtam olyan személyeknek amikor nem voltam önmagam, számomra megbocsáthatatlan magamnak.

2023. márc. 21. 11:12
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Utolsó előtti, pontosan.
2023. márc. 22. 14:23
 12/16 Aruka válasza:

Pszichoterápiával, számodra megfelelő pszichológussal sokat lehet fejlődni.

Ezeket a gondolatokat, ítéleteket a te elméd generálja, nem a valóság. Nem valóság az, hogy én eldöntöm, mások mit gondolnak rólam.

Ez a félelem, és az, hogy a saját magad ellensége vagy.

De ettől még nem vagy rossz ember, nem vagy kívülálló, nem vagy elítélendő.

Ha nyomasztanak azok a dolgok, amiket az ismerőseidnek mondtál, és másképp gondolod, akkor oszd meg velük őszintén, hogy így érzed.

Kérj bocsánatot,mondd el, mi van benned.

Hidd el, nem fognak elfordulni tőled, csakmert belátod, hogy nem úgy kellett volna, ahogy történt. Mindenképp érdemes megtenni ezt a lépést.

2023. ápr. 11. 10:38
 13/16 anonim ***** válasza:
Én régen szedtem rá gyógyszert. Nem emlékszem a nevére, de az volt a hatása hogy ne legyenek túl nagy kilengések a hangulatomban, kicsit olyan egy síkban tartotta. 1 évig szedtem. Őszintén? Szerintem ugyanolyan sz@r volt az élet akkoris. Kibuktam ha valami nem volt jó. Ezért úgy döntöttem hogy abbahagyom. Amúgy a kor előrehaladtával stabilizálódik az ember élete és a hangulata is.
2023. ápr. 27. 22:38
 14/16 anonim ***** válasza:

Érdemes lenne beszélni az orvossal, ez szociális szorongás is lehet! Persze attól még a borderline is marad :(

Kaphatsz szorongásoldót és antidepresszánst. Ezen kívül keress saját magadnak egyedül végezhető tevékenységeket, amik örömet okoznak! De ne drog vagy pia, hanem normális hobbi!

2023. ápr. 28. 07:41
 15/16 anonim válasza:
48%
elegge szar tudom. total igy erzek en is, nincs mi megmenthetne keptelen leszek valaha ebbol a lyukbol kimaszni, mert nincs szemelyazonossagom. fogalmam nincs hogy ki vagyok, vagy hogy mi dolgom van ebben a vilagban. en ugy vagyok vele, hiaba mar parszor megkisereltem kenyszerbol az ongyilkossagot, ha szeptembertol nem valtoznak meg a dolgok, vagy rosszabb lesz, leteszem a lantot. de mar szepen lassan elkezdtem befejezni az eletem.
2023. máj. 9. 15:35
 16/16 anonim ***** válasza:
Utolsó, kíváncsi vagyok hány éves vagy. Van e legalább 1 vagy 2 db olyan személy az életedben akivel el tudsz beszélgetni, akiben bízol és tudod hogy elfogad. Nagyon erősen javaslom neked Bihari Viki videóit…. Én szoktam nézni és rengeteg dologra ráébresztett. Nagyon sok rossz emberrel találkoztam akik bántottak , de már tisztában vagyok azzal hogy nem én vagyok a rossz hanem ők. Viki videói előtt úgy éreztem hogy nincs kiút.
2023. máj. 9. 19:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!