Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pánik beteg vagyok, mit tegyek?

Pánik beteg vagyok, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Kb. 2 hónapja tart.

Járok szakemberhez, szedek gyógyszereket.

De nem tudok eljárni dolgozni, boltba, közösségekbe. Már a gondolatától is rosszul vagyok.

Itthon vagyok,addig abszolut jól vagyok, mindent megcsinálok gond nélkül, csak ne kelljen kimozdulnom.

A kezelések jó hatással vannak rám, mert érzem, hogy már azért jobb a közérzetem.... Tudom, hogy rendbe jövök, csak kicsit sokáig fog tartani.

Próbálom elterelni a gondolataimat, zenét hallgatok, könyvet olvasok, tv-t nézek, stb.

Ha van valaki, aki ebből már kigyógyult, vagy még nem, de jó irányba halad e téren, kérem adjon tanácsot, mert én szeretnék minél hamarabb túl lenni rajta. Nem szeretem ezt az állapotot!

2010. okt. 7. 10:02
 1/8 anonim ***** válasza:

detto

én is kíváncsi lennék néhány hasznos tanácsra

2010. okt. 7. 10:06
 2/8 anonim ***** válasza:

Nekem van pár baráti tanácsom... :)

Mozdulj ki otthonról, sétálj egyet a környéken. Közben hallgass zenét, ne törődj a külvilággal.

Vagy menj el biciklizni, nem árt a mozgás :D

Szóval az a lényeg, hogy innentől kezdve húzz egy vonalat és kezdj új életet! Fő a pozitív gondolkodás, meglásd secc perc alatt kimászol ebből! :)

Sok sikert!

2010. okt. 7. 10:16
 3/8 anonim válasza:

Hát jah , ez jó tanácsnak tűnik . Amit írtál az már egy eredménye annak hogy már nem félsz annyira a emberektől , tömegtől .

Nekem is voltak ilyen pánikbetegség vagy ahoz hasonló tüneteim , sokáig tartottak , kigyógyulni nem annyira nehéz mint amilyennek látszik . El kell indulni egy új gondolkozási irányba , uj célok , uj értékrend.

Nálam az okozta a pánikot emberek között ( főleg ismeretlen társaságban ), hogy az önbecsülésem szinte egyenlő volt a 0 - val . Lassú türelmes munka mire az ember eredményeket ér el de nincs más módja mint a birka türelemmel a cél felé haladni .

Rentgeteg pszihologiai könyvet olvastam , sok agyturkász magyarázatot találtam de egyik sem adott használható , maradandó megoldásokat számomra . Még a New Age tanaival is próbálkoztam , szóval sokfelé nézelődtem a megoldások és magyarázatok után ami az akkoriban "számomra ismeretlen" problémára megoldást adott volna .

Végül 2 éve kezembe vettem a bibliát mint utolsó esélyt mert már az öngyilkosság gondolatával játszadoztam akkoriban , én már mélyen voltam a pokolban . Természetesen amit ott olvastam az teljesen kínai volt számomra . Egy szót sem értettem belőle . Ezután kezdtem el bibliamagyarázatokat olvasni vagy mp3 hallgatni , rentgeteg tudásanyagot szívtam magamba és mostanra már kezdem megérteni a dolgokat . Máskétn látom a világot , ami nem egy harcmezőre hasonlít leginkább hanem egy barátságosabb szebb környezetre . Én azt javaslom hogy a neten vannak keresztény írások a stresszre és az önbecsülés hiány megoldására , nézz szét úgy is van rá időd ha már nem mozdulsz ki . Csodát semmiképp ne várj egyik napról a másikra , tényleg úgy állj neki hogy ez lassú folyamat ...

Minden együttérzésem ... Kitartás ...

2010. okt. 7. 10:32
 4/8 anonim ***** válasza:
Szia telejesen együttérzek tudom miről beszélsz én is pánikbeteg vagyok csak én egy másik fajtáját űzöm...menj el egy JÓ kineziológushoz hangsúlyozom JÓhoz.Az majd rendbetesz hidd el és egy idő után a sok mérgező nyugtatót szorongásoldót és a hangulatjavítókat is szépen el tudod hagyni csak higgy benne!!Sok erőt és kitartást neked és jobbulást!!
2010. okt. 7. 10:45
 5/8 anonim ***** válasza:

4-5 hét kell, mire a gyógyszer kifejti a hatását. Nagyon jó, hogy azt mondod, tudod, hogy rendbe fogsz jönni...ez nagyon nagyon jó:)

A pszichiáter gondolom elmagyarázta ennek az egész betegségnek a lényegét (a pánikroham egy téves riasztás, valamilyen ártalmatlan eseményt tévesen halálos, vagy életet fenyegető veszélynek értékelünk, ezért az idegrendszerünk felpörgeti minden működését, úgymint pulzus, vérnyomás, légzés, stb., hogy el tudjunk menekülni. Ez egy ősemberi ösztönünk, az önvédelem, csak sajnos pánik esetén a sziréna akkor is beindul, amikor nem kéne.) Nekem ez segített nagyon sokat, hogy megtudtam, mi is ez, melyik tünet miért van.

Nem tudom, eljutottál-e már odáig, hogy ki merted mondani azt, amitől pánikolsz. Ha nem, akkor tedd meg, még akkor is, ha úgy érzed, felerősödnek a tünetek, ha kimondod. Akkor huss elszáll, mint a kiengedett szellem a palackból:)

Akkor fogsz megnyugodni, és megszűnni a szorongásod, ha ma jól vagy, és tudod, hogy holnap is, és holnapután is jól leszel...ehhez viszont az kell, hogy ne legyen rosszullét, vagy az se baj ha elkezdődik a szorongás, de le tudd állítani. Az első gondolatot, ami kiváltja az első kellemetlen tünetet, ki kell cserélni, másként kell gondolni. Minden fejben dől el.

Hát amit tenni tudsz az ügy érdekében, hogy nyugodt vagy, nem stresszelsz, mert a stressz ugye csökkenti a szerotonin-szintet..-.-

Ha félsz bemenni a boltba, tedd fel magadnak a kérdést, hogy mi bajod lehet? Akkor mész ki onnan, amikor akarsz, ha rosszul lennél, akkor is mi lenne? Mások mit szólnának? Hát te mit szólnál ha más lenne roszzul? Csak segítenél...ennyi...akkor a többi ember is így van vele:) Biztos mondanák hogy egy kis friss levegő jót tenne és segítenének. Mondom, akármikor kimehetsz a boltból, nincs semmi katasztrófa. Akkor örülj a picike dolgoknak is:) Nézd a dolgok vicces oldalát!! Röhögj, nevess! Gondolj arra, hogy máshol is ugyanaz van, ami otthon...ott is biztonságban vagy:)

Rendbe fogsz jönni teljesen, én 2 évig voltam beteg, 5 hétre hatott a gyógyszer (nagyon szuper gyógyszerem volt), már nem félek semmitől, én buszozni nem mertem, nem tudtam, el sem tudom mondani mit éltem meg buszon, vonaton..de most már egyedül utazok:) A legkisebb félelem sincs bennem, ma pl. már el is aludtam a buszon:D Majd elfújja neked is a szél, olyan, mintha nem is lett volna:)

Ami még nagyon jó, ha erősítgeted az önbizalmad, vagyis ha majd meggyógyulsz, nagyobb lesz. És mindig ártalmatlanná kell tenni azt amitől félsz. Sokat kell beszélni róla...

Nem kell türelmetlenkedni, logikusan próbáld átgondolni a dolgokat! Majd jó lesz az:)

2010. okt. 7. 22:30
 6/8 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó megkérdezhetem melyik az a szuper gyógyszer amitől elmúlt a pánik?Bocs h belekérdeztem.
2010. okt. 8. 11:07
 7/8 anonim ***** válasza:

Persze, nyugodtan. Zoloft a neve. Később a Stimulotonra váltottunk, mert ugyanaz van benne, mint a Zoloftban, csak olcsóbb sokkal-sokkal (más a gyártó).

Ez volt az, ami kémiailag állított helyre, emellett pár hónapig Ataraxot szedtem (ez egy szorongásoldó, ehhez nem lehet hozzászokni).

Kognitív terápiát kaptam.

2010. okt. 8. 11:39
 8/8 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Jó uton jársz, csak legyél türelemmel. 3 hónap! Ez a minimum. Neked már majdnem megvan. Szedni a gyógyszert rendesen, ahogy az orvos előírta. Pia, cigi nyista.( legalábbis nálam nem volt) 4. éve vagyok tünetmentes. A gyógyszerek elhagyása semmi gondot nem okozott, nagyon lassan csináltuk.

Utsó hozzászóló: Én is a Zoloftra esküszöm. Semmivel sem drágább, mint akármelyik antidepi. Én akkor lettem pánikos, amikor drasztikusan megemelték az árát( megjegyzem, már visszaengedték) és én kértem a dokit, hogy Zoloft oldatot írjon helyette. Annak nem emelték az árát, és ha jól tudom, egy havi adag olyan 300 forint. Ennél csak a rivotril olcsóbb, amit melléadtak ( miután elvették a xanaxomat, mert kórházba kerültem miatta), mert az meg 50 ft/hó. Egy megfázás elleni Coldrex 1550 Ft.

2010. okt. 8. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!