Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek miért vagyok...

Szerintetek miért vagyok pánik beteg?

Figyelt kérdés
22 éves vagyok már olyan 5 éve van ,hogy pánik beteg lettem!Nálam ez olyan ,hogyha ebédelek a barátomék családjával,vagy éppen aláírok valami papírt,rettentően remeg a kezem és nagyon nagy ideg jön belém!Ha éppen ott van testvérem kislánya,azzal lefoglalom magamat és nemjön ki rajtam,ezt inkább én magyarázom be magamnak,és akkor rámjön és nagyon utálom már!Ez pánikbetegség?Nagyon sokat tudok a barátom anyukájával beszélgetni,és lehet megvan az oka amiért ez a betegségem van!Anyukám nagyon sokat ivott gyerek koromban,amikor elmentünk rokonlátogatásra mindig féltem és idegesített ha berugott mert nagyon szégyeltem,ez kisérte végig jóformán az életemet,lehetséges hogy ez miatt alkult ez ki nálam???Magamban kell ezt a betegséget legyőzni tudom ,csak nemtudom hogyan kezdjem mert gyógyszert nemakarok szedni,és még végülis azt sem tudom betegség ez nálam,vagy az én hülye bekébzelésem?
2010. aug. 23. 15:05
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Menj el orvoshoz mindenképp. Ez kezelhető, viszont tovább is súlyosbodhat pl. depresszióvá. ÉN inkább vállalnám a pszichoterápiát és gyógyszeres kezelést, ha kell...
2010. aug. 23. 15:08
 2/15 anonim ***** válasza:
Igen lehet ettől,én is az voltam és saját erőmből sikerült ezt legyőzni.Én ennél rosszabbul voltam,már olyan ideges lettem ha menni kellett valahova hogy hánytam.De rájöttem ha belekényszerítem magam ilyen helyzetekbe akkor egyre jobb lesz.Nem mondom hogy sosem pánikolok egy percig sem de nagyon nagyon ritkán jön elő és nagy stresszhelyzetben max.Nem szedtem sosem gyógyszert és a család se állt mellettem,simán azt hitték hogy kb megboldultam.Csak magad stresszeled a semmin és ezt a legnehezebb megszüntetni.Én amikor pl mentem valahova mindig kerestem valami "kapaszkodót".Mindig tudta valaki hogy hol vagyok és ha úgy volt jött is velem egy ideig.Mindig volt egy üveg víz nálam és valami cukorka(engem ez megnyugtatott és nem száradt ki a szám folyton).Azt mondják a sedatif-pc homeopátiás "gyógyszer" sem rossz.Én vettem egy dobozzal magamnak de egy szemet se szedtem be belőle.Első időben ez is "kapaszkodó" volt ha esetleg kiakadnék be tudom venni.
2010. aug. 23. 15:12
 3/15 anonim ***** válasza:
hát ez szerintem még közel sem pánikbetegség, de menj el orvoshoz!
2010. aug. 23. 15:15
 4/15 A kérdező kommentje:
Bárcsak ne pánik betegség lenne.Én nálam az nincs hogy ne mernék elmenni valahová.imádok csavarogni ,mindenhová elmegyek csak éppen ha lekell ülnöm ebédelni vagy éppen egy papírt kell aláírnom,nagyon rég otta van ez nálam,és már túl akarok juttni ezen mert már utálom magamat ez miatt.De köszönöm a válazokat nagyon jó volt olvasni őket.
2010. aug. 23. 15:22
 5/15 anonim ***** válasza:

Akkor pánikolsz, ha elő kell adnod magad mások előtt?

Pl ha neked kell beszélni, és mindenki csöndben figyel, hogy mit mondasz.

Azt szociális fóbiának hívják. Nehezen leküzdhető. Nem kell hozzá gyógyszer, csak sokat kell dumálni idegenekkel és szokni kell a helyzetet.

2010. aug. 23. 15:24
 6/15 anonim ***** válasza:
Mondjuk van aki xanaxot nyom ilyenkor, és attól úgy felszabadultabb lesz, közvetlenebb, lazább, jobb érzés, de hát arra is rá lehet szokni, szóval szerintem hülyeség a gyógyszerezés.
2010. aug. 23. 15:28
 7/15 A kérdező kommentje:
Meg már arra is rájöttem ha pl.jön hozzánk valaki és kér egy kv-t nem tudom neki oda adni mert mire elkészítem már az idő alatt ugy felhúzom magam hogy amikor adom oda már remeg a kezem teljesen.és ez egyszer metörtént velem azótta akár ki jön mindeg igy van és félek ha már jön valaki.szoval ezt már én képzelem be magamnak.
2010. aug. 23. 15:30
 8/15 A kérdező kommentje:
gyógyszert nem akarok szedni mert az hogy ha csenget valaki egyből kapjak be egy szanaxot?meg én nemsokára gyereket szeretnék és akkor bizti nemfogok gyógyszert szedni
2010. aug. 23. 15:32
 9/15 anonim ***** válasza:
Ez nem pánikbetegség. Az teljesen máshogy néz ki, mások a kritériumai. Viszont súlyos szorongás, esetleg fóbia. Javaslom, hogy keress fel egy pszichológust, mert terápiával jól kezelhető lenne. Szerintem még a gyógyszert is megúszod.
2010. aug. 23. 16:45
 10/15 anonim ***** válasza:

Nem pánikbetegségnek tűnik a leírtak alapján, hanem szociális szorongásnak.

Azt javaslom, keress fel egy pszichológust vagy pszichiátert. Lehet segíteni gyógyszer nélkül is. Szakemberrel fel tudod tárni az okokat, és meg tudjátok beszélni a továbbiakat.

Javasolni tudom a fentiek mellett dr. Kai Kermani Autogén tréning című könyvét is, anitikváriumban biztosan be tudod szerezni. Nagyon jó módszere a stressz és a feszültség, szorongás oldásának. Ha nincs lehetőséged oktatótól megtanulni, akkor meg lehet könyvből is. Ha a birtokodban lenne egy stressz oldó módszer, ami tényleg hatásos, akkor már nem tartanál előre attól, hogy jönni fognak ezek a tünetek.

2010. aug. 23. 17:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!