Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Holnap gyámság alá helyez a...

Holnap gyámság alá helyez a bíróság. Mire számítsak?

Figyelt kérdés
Cselekvőképességet teljesen korlátozó gyámság alá helyez a bíróság (pedig nem vagyok beteg, csak ez őket nem érdekli), ki lesz a gyámom? Hivatalos gyámom lesz. Ő mit csinál? Milyen gyakran fogok vele találkozni? Erre tud valaki válaszolni?

2023. márc. 15. 18:09
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
100%
A paranoid skizofren baratom se tartotta magat betegnek es mindenkire gyanakodott. De en lattam, sajnos nagyon is nagy gond volt.
2023. márc. 15. 19:42
 12/43 A kérdező kommentje:
Ha én skizofréniában szenvednék, azt beiismerném, de nem szenvedem benne. Szerintem az orvos hibázott nagyon nagyot az esetemben, amikor felállította nyilvánvalóan téves diagnózisát.
2023. márc. 15. 19:59
 13/43 anonim ***** válasza:
Holnap látni fog a bíró, elbeszélget veled és a tanúkkal, és megállapítja majd, hogy majd szakértői vizsgálatot fog elrendelni. Vagy ez már az ítélet lesz?
2023. márc. 15. 20:12
 14/43 A kérdező kommentje:
Még nem volt ítélet, csak holnap lesz. Lesz szakértői vizsgálat, tudom, ott a rendőrség hallgat majd meg engem.
2023. márc. 15. 20:24
 15/43 anonim ***** válasza:
Valószínűleg dolgozhatsz majd tovább, a bíró örülni fog, hogy van munkád; a teljes korlátozást nem látom valószínűnek; viszont az egészségügyi önrendelkezés jogát el fogják venni. Így kötelezhetnek arra, hogy egészségügyi vizsgálatokon megjelenjél, közreműködj a gyógyszereid beállításában, valamint kötelezhető leszel a gyógyszerek bevételére.
2023. márc. 15. 20:58
 16/43 A kérdező kommentje:
De nem vagyok beteg, akkor is kötelezhetnek rá?
2023. márc. 15. 21:08
 17/43 anonim ***** válasza:
100%

Azt, hogy beteg vagy-e, orvos fogja megmondani. Úgy gondolod, hogy nem ért a szakmájához?

Ha a szakértő azt mondja, hogy a diagnózisod tévedés volt, akkor majd nem köteleznek a skizofrénia kezelésére. De ha azt mondja, hogy nem volt tévedés, akkor nincs mit tenni.

2023. márc. 16. 18:55
 18/43 A kérdező kommentje:
De az orvos jobban tudja, hogy beteg vagyok-e, mint én magam? Én érzem ezt, csak én, és én nem gondolom magam betegnek.
2023. márc. 16. 23:54
 19/43 anonim ***** válasza:
48%
Igen, ezért járunk orvoshoz.
2023. márc. 17. 00:06
 20/43 A kérdező kommentje:
Tegyük fel, hogy skizofrén vagyok, az orvos jól gondolja. De én jól érzem magam így is. Akkor minek kell kezelni? Én nem bánom, hogy beteg vagyok, hát akkor az orvosnak nem tökmindegy?
2023. márc. 17. 00:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!