Januárban volt ittas vezetéssel járó biciklis gázolásom helyszínen jogsit el vették 0,76 volt vérvétel után 1.6 volt. Nem volt még semmi ügyem vád súlyos testisértés ittas vezetés mire számítsak? Maradandó sérülést nem okoztam 1,5 éves jogsim volt
Btk-ban le van írva. Nem fogom neked kikeresni, de ott kell keresned :)
Remélem a legnagyobb büntetést kapod. Az ittas vezetés az egy nagyon komoly bűncselekmény.
Köszönöm kedves válaszod, igazából akinek már volt hasonló esete, arra lennék kíváncsi, ki milyen büntetést kapot, mivel első ilyen esetem és semmit nem tudok, mi hogyan zajlik és mire is számithatok
Tudom rossz dolgot tettem nem kellett volna és meg érdemlem amit fogok kapni de ezzel már sokra nem megyek mivel még történt
Először is gratulálok.
Ismerősömnek jogsit elvették, újra kellett vizsgáznia mindenből és pénzbüntetést is kapott, nem keveset.
Megtörtént ami megtörtént, ahogy írod. A legfontosabb, hogy sajnálod!
Szerencsére nincs maradandó sérülés! Sajnos naponta több százan ülnek autóba miután kisebb mennyiségű alkoholt fogyasztottak. Remélem nem kapsz súlyos büntetést, biztos tanultál belőle.
Te is méltó vagy egy szebb jövőre!
37.Zsoltár 10,11."Egy kis idő még és nem lesznek gonoszok nézed a helyüket és nem lesznek sehol. Ám a szelidek öröklik a földet és örömmel tölti el őket hogy határtalan békében élnek."
Btk. 236. § (2) és (3)
(3) Aki ittas állapotban nem gépi meghajtású úszólétesítmény vagy közúton, illetve közforgalom elől el nem zárt magánúton nem gépi meghajtású jármű vezetésével a (2) bekezdésben meghatározott következményt idézi elő, az ott tett megkülönböztetés szerint büntetendő.
(2) A büntetés bűntett miatt
a) három évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény súlyos testi sértést okoz
Tehát legrosszabb esetben 3 év szabadságvesztés. Nincs alsó határ, úgyhogy megúszhatod felfüggesztettel.
4/8 anonim köszönöm szépen kedves válaszod
Remélem így lesz mert nagyon meg bántam és sajnálom tudom ezzel már sokra nem megy a sértett és természetesen azokat is meg értem akik El ítélnek ez miatt mivel jogos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!