Holnap gyámság alá helyez a bíróság. Mire számítsak?
Figyelt kérdés
Cselekvőképességet teljesen korlátozó gyámság alá helyez a bíróság (pedig nem vagyok beteg, csak ez őket nem érdekli), ki lesz a gyámom? Hivatalos gyámom lesz. Ő mit csinál? Milyen gyakran fogok vele találkozni? Erre tud valaki válaszolni?2023. márc. 15. 18:09
1/43 A kérdező kommentje:
Ja, és meddig tart a gyámság? 1 évig? 2? És a gyámság alatt is dolgozgatok?
2023. márc. 15. 18:10
2/43 anonim válasza:
Majd választanak valakit, aki ezzel foglalkozik. Ő dönt helyetted gyakorlatilag mindenről, a pénzedről, arról, hol és mit csinálhatsz, stb
Hetente többször...talán?
A gyámság ilyen esetben szerintem addig tart, amíg a bíróság másképp nem dönt. Dolgozni meg nem tudom dolgozhatsz-e, talán igen.
De miért kerülsz gyámság alá? Mert az nem mindegy a kérdéseid szempontjából.
3/43 A kérdező kommentje:
Azért kerülök, mert anyám azt mondta a gyámhatóságnak, hogy helyezzenek gyámság alá, és így most gyámság alá helyeztek.
2023. márc. 15. 18:22
5/43 A kérdező kommentje:
21 éves lesz májusban.
2023. márc. 15. 18:30
6/43 A kérdező kommentje:
*leszek
2023. márc. 15. 18:30
7/43 anonim válasza:
Hm...
Csináltál valamit, vagy diagnosztizáltak nálad bármit ami indokolja a dolgot? Csak úgy nem vesznek gyámság alá, mert anyád azt mondja.
8/43 A kérdező kommentje:
Valami apróbb pszichés gondot megállapított, de az ebben nem játszott közre.
2023. márc. 15. 18:39
9/43 A kérdező kommentje:
Skizofrén vagyok állítólag. De semmi bajom nincsen, téves a diagnózis. Nem hiszi el SENKI!
2023. márc. 15. 18:48
10/43 anonim válasza:
Sajnos a skizofrénia olyan betegség, hogy maga a beteg nem látja be. De a bíró majd látja, hogy mennyire vagy olyan állapotban, hogy korlátozni kelljen. Egy jó tanács: ne ragaszkodj ahhoz, hogy te egészséges vagy, hanem szedjed a szert, amit az orvos felírt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!