Ha szinte semmi sem okoz már örömöt, akkor csak a halál van hátra?
Az a baj, hogy a barátaim is kezdenek megkeseredni. Látom rajtuk de nem beszélnek róla szívesen. Az egyiküknek már van családja is, de az élelmiszerárak miatt és az infláció miatt a saját gyerekeinek a jövőjét nem tudja biztosítani, nem tud félretenni pénzt nekik későbbre, amit 18 éves korukban befektetésként kamattal kivehetne, a családi házra a feleségével évtizedekig fogják még fizetni a hitelt. Nem tudnak elmenni idén nyaralni, a feleségét kirúgták nemrég, mert a cégnél leépítések voltak az energiaárak miatt. 2 hónapja állásinterjúkra jár a felesége, már azon gondolkodik, hogy BKV ellenőrnek vagy takarítónőnek megy inkább, csak legyen valami bevétele neki is, ne csak a férje pénzét és megtakarítását élje fel.
Ha találkozok ezzel a barátommal, már nem viccelődik, olyan, mintha kicserélték volna. Ha megkérdezzük, hogy mit csináljunk majd nyáron, csak annyit felel, hogy nincs ötlete, nem tudja. Kezd meghalni lelkileg és semmivel nem tudjuk jobb kedvre deríteni.
Senki nem mondta, hogy könnyű barátokat szerezni. Ámbár ez nekem például sose jelentett problémat. Vannak ősrégi barátaim is, meg újabbak is.
Viszont mennyivel egyszerűbb gyógyszert kapkodni, nem?
És attól mi változik?
A 11-es válaszoló vagyok.
A válaszommal arra szerettem volna rávilágítani, hogy nincs rá garancia, hogy a barátok örömet fognak okozni számodra. Ne mástól várd a megoldást! Önmagadat kell boldoggá tenned és ehhez önkritika is kell és kitartás. A barátok is emberek, nekik is lehet rossz hangulatuk, mit fogsz csinálni, ha minden barátod depressziós lesz? Te is azzá válsz?
Én is sokszor érzem ezt. Nekem vannak emberi kapcsolataim, van családom, mégis úgy érzem, hogy kudarcot vallottam az életem minden területén.
Nem vittem semmire, hónapról hónapra élünk és egyszerűen semmi lehetőséget nem látok, hogy jobb legyen. Borzasztó feleség vagyok és borzasztó anya. Barátaim nincsenek, mert barátnak sem voltam jó.
Sokszor gondolok rá, hogy jobb lenne mindenkinek, ha meghalnék. A férjem találhatna egy új feleséget, aki a gyerekeimnek is jobb anyja lehetne.
Szinte minden este úgy fekszem le, hogy bárcsak ne kelnék fel. Akkor a biztosító is fizetne annyit, amivel egyenesbe tudnának jönni. Ha megölném magam, akkor még a temetési költségekkel is terhelném őket. Csak ezért nem teszem meg.
Tavaly találtak nálam valamit, ami lehet daganatra utaló jel. Ebbe kapaszkodom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!