Depresszió, szorongás, szociális fóbia, pszichológus?
Eléggé össze tett a dolog. Általános jellemző tüneteim, hogy képtelen vagyok emberek előtt beszélni, mindig zavarba jövök, rosszul érzem magam, elvörösödök, úgy érzem mindenki engem figyel, ugy érzem mindjárt össze esek, gyomorgörcsöm van, sírrohamok, es gondolatok is megfordultak mar a fejemben. Akár 1 emberrel beszélgetve is előfordulnak.Idén érettségizek és képtelen vagyok az osztályom előtt beszélni.
Párszor gyorsetteremben étel kikérésekor is elofordult már, amikor hirtelen helyzet lépett fel.
Elofőrdult már, hogy úgy is tapasztaltam a tüneteket hogy egyszerűen csak ültem az órán.
Persze a dolog ennél többről szól, nehéz leírni érthetően.
És mi történt, hogy bekövetkezett ez a negatív fordulat?
Addig is, amíg a pszichológus fogad, olvasd el Almási Kitti Bátran élni című könyvét (online is fennvan illegálisan), jelszó: És akkor mi van? Mindig az a kérdés: Mi a legrosszabb, ami történhet? És akkor kiderül, hogy voltaképpen semmi.
Fogalmam sincs mi történt, egyszer csak elkezdodtek.
Persze tudom, hogy nem történhet semmi, de abban a helyzetben nem ez jut eszembe.
Huhhh èn ugyan ebben a cipőben voltam/vagyok mint te. Kb 17-18 èves koromban kezdődott egyik pillanatròl a màsikra. Előtte mindig olyan voltam aki a figyelem közponjàban akart lenni mindig,aztàn bamm, megalàztak egy szituban, elvörösödtem amit megszòltak ès kezdődött az örgögi kör.
Ha gondolod ìrj ràm, tudok mesèlni ès szerintem tanàcsban segìteni is. :)
Nos közben eljutottam egy pszichológushoz és voltam pszichiáternél is. Kezdenek megoldodni a gondjaim. Mindenkinek azt tudom tanácsolni:nem szabad megijedni ezektől a dolgoktól, ha gyógyszer kell hát gyógyszer kell. Nekem segített a beszélgetés a pszichológussal és a pszichiáter gyógyszere is, nem kell életem végéig szednem csak amíg rendbe jövök. Egy kis életmód váltás, sok vitamin, egy kis segítség az orvosoktol és már sokkal jobb a helyzet.
A gyógyszer segített megnyugodni és a gondolataim is megnyugodtak, nem gondolom már túl a dolgokat. Ezen kívül sokkal vidámabb vagyok, könnyebben beszélgetek. Néha elő jönnek még a tünetek de hamar el is múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!